Skiepytis kviečiami neįgaliuosius ir sunkius ligonius slaugantys vilniečiai | Diena.lt

SKIEPYTIS KVIEČIAMI NEĮGALIUOSIUS IR SUNKIUS LIGONIUS SLAUGANTYS VILNIEČIAI

  • 0

Vilniuje ruošiamasi skiepyti dar vieną prioritetinę grupę – Vilnius nuo penktadienio užsiregistruoti ir pasiskiepyti kvies neįgaliuosius ir sunkius ligonius slaugančius vilniečius. Šiuo metu jau renkami šios grupės sąrašai.

Grupe 1.18. papildytas vakcinuotis šiuo metu kviečiamų gyventojų sąrašas: tai neįgalūs, nuolat slaugomi asmenys (arba turintys nuolatinės priežiūros I lygio poreikį, didelį ar vidutinį specialųjį poreikį); taip pat – neįgaliuosius slaugantys asmenys; tėvai ar globėjai, namuose slaugantys neįgalius ar sunkiomis ligomis (pagal grupę 1.1.4.) sergančius vaikus.

Pateikti savo duomenis sąrašams, pagal kuriuos bus vykdoma registracija, prašoma čia.

Jau penktadienį ši grupė bus pakviesta registruotis vakcinacijai internetu.

Slaugytojų grupėje 1.18. minima grupė 1.1.4. – didžiausios rizikos pacientai, šiuo atveju – vaikai: sergantieji lėtine inkstų liga, kuriems taikoma nuolatinė pakaitinė inkstų terapija (dializė); pacientai po organų arba kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijos; sergantys piktybinėmis kraujo ligomis, kuriems tęsiamas chemoterapinis, imunoterapinis ar taikinių piktybinių kraujo ligų gydymas arba kuriems toks gydymas baigtas ne seniau kaip prieš 24 mėn.; sergantys imunodeficito ligomis su antikūnų gamybos defektu, kai taikoma pakaitinė terapija imunoglobulinais.

Visas prioritetines grupes rasite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS