Niekuo dėtas vilnietis sulaukė akibrokšto – skolininkų ieškoję pareigūnai įsilaužė į jo patalpas | Diena.lt

NIEKUO DĖTAS VILNIETIS SULAUKĖ AKIBROKŠTO – SKOLININKŲ IEŠKOJĘ PAREIGŪNAI ĮSILAUŽĖ Į JO PATALPAS

  • 4

Legalus įsilaužimas į svetimą turtą. Turbūt taip galima apibūdinti vilniečio Romualdo istoriją, į kurio patalpas su antstolio leidimu įsibrovė skolininkų ieškoję pareigūnai. Tiesa, vyras niekuo nusikaltęs nebuvo. Pasirodo, pareigūnai išlaužę spyną pateko visai ne į to asmens patalpas. Po neteisėto įsibrovimo vyrui buvo tiesiog pakeista spyna, praneša LNK.

Avalynės verslą turintis vilnietis Romualdas susidūrė su viena nemaloniausių gyvenimo situacijų – sulaukė netikėto skambučio.

„Teismo sprendimu jie netyčia įsilaužė į mano nuosavybę. Per klaidą. Duryse buvo paliktas raštelis“, – pasakojo vilnietis Romualdas Gnedevičius.

Raštelyje skelbiama, kad spyna pakeista antstolės nurodymu. Tiesa, Romualdas niekam įsiskolinęs nebuvo. Išlaužta spyna buvo pakeista nauja. Tad tos dienos rytą jis neturėjo galimybės užeiti į jam priklausančias patalpas. Teko laukti lauke.

Po kurio laiko pasirodė ir kreditoriaus atstovas nešinas naujos spynos raktais.

„Čia yra kelios UAB. Tai įprasta praktika. Atvykstame kartu su pareigūnais“, – aiškino „Senamiesčio naujakurių“ atstovas Aleksandras Murma.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Romualdas norėjo pats išsiaiškinti, kodėl be jokios priežasties antstoliai įsilaužė į jo patalpas.

„Jie gali dėl finansų įsilaužti į mano patalpas. Man už tai – ačiū ar atsiprašau?“ – piktai klausė Romualdas.

Po diskusijų Romualdas galiausiai pateko į savo patalpas. Vilnietis iki šiol neturėjo progos sužinoti, ar per savaitgalį iš jo dirbtuvių nedingo svarbūs daiktai. Pasak teisininkų, toks įsibrovimas į svetimą turtą net ir su antstolio pavedimu yra laikomas neteisėta veika. Tokiais atvejais nukentėję asmenys turi teisę prašyti atlyginti ne tik suniokotą turtą, bet ir moralinę žalą.

„Vienas padarinys – turtinė žala, kurią turėtų atlyginti: spyną, duris – kas yra fakto klausimas. Gali būti ir daugiau žalų, kurias reikia padengti“, – pažymėjo „Ellex Valiūnas“ advokatas Miroslavas Nosevičius.

Galiausiai patekus į patalpas Romualdui duoti ir penki raktai. Tiesa, jų mažiau, nei vyras turėjo iki šiol. Net ir su raktų atidavimu problemos nesibaigė. Išlaužtų durų spyna pakeista netinkamai. Kreditoriaus atstovas sakė, kad nieko padaryti negali. Patarė kreiptis tiesiogiai į antstolę.

Romualdas tai iš karto ir padarė.

„Aš jums galiu... Nežinau, galiu iškviesti savo raktininką. Tą, kuris atidarinėjo, kad jis pataisytų. Galiu jums duoti pinigėlių, kad patys pasitaisytumėte. Aš nežinau...“ – telefonu teigė antstolė.

Kada bus visiškai pataisytos durys, kol kas neaišku. Nors Romualdo vargai dėl neteisėtai išlaužtų durų nesibaigė, jam teko grįžti prie darbų.

Anot teisininkų, nukentėjęs asmuo turėtų pats įvertinti patirtą žalą ir, jei įsibrovėliai kompensavo per mažai, tuomet kreiptis į teisininkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

rew

Jeigu antstolė davė neteisingą adresą- ji tegul visą žalą ir padengia ir baudą geroką už žioplumą sumoką. Ir kam tie teismai, tokie nutarimai turi būti priimami greit ir tam turi būti atskiri budintys teisėjai, kurie tą pačią dieną priima sprendimą. O jei antstoliai įsilaužė ne į tą butą, kurio adresą turėjo, vadinasi už viską sumokėti turi jie. Nesupratau kodėl reikia LAUŽTI duris, kodėl negalima paskambinti savininkui, kad jis atidarytų? Tada būtų ir paaiškėję, kad atėjo ne į tas patalpas ir ne pas tą žmogų.

Pratinkimes

prie "demokratijos laisviu"!

Onė

Nu geras,kaip kas nori taip elgiasi tai mes kur gyvename????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS