Vilniuje per raudoną lėkusio vairuotojo elgesys sukėlė prieštaringą diskusiją | Diena.lt

VILNIUJE PER RAUDONĄ LĖKUSIO VAIRUOTOJO ELGESYS SUKĖLĖ PRIEŠTARINGĄ DISKUSIJĄ

  • 3

Vilniuje užfiksuotas skubantis vairuotojas – nelaukęs, kol užsidegs žalias šviesoforo signalas, jis nurūko tolyn. Už tokį Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą gali ne tik suplonėti piniginė, bet ir tekti persėsti į viešąjį transportą.

Vaizdo registratoriumi pirmadienio, sausio 11-osios, vakarą nufilmuotu įrašu buvo pasidalyta socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Reidas TV“ su prierašu: „Sveikas, Vilniau, Metalo g. ir Eišiškių pl. sankryža. Kas yra! Spalvų visi neskiriame? Ar kaip tu, taip ir aš!““.

Išsiskiriančios nuomonės

„Šiandien du mačiau tokius. Markės neminėsiu – ir taip visi žinos“, – rašė prie įrašo komentavęs Žilvinas. „Kai tokiu greičiu lekia, nežinia, ar matosi tos spalvos“, – svarstė Tomas. „Šviesoforai tik dėl bailių, jis – ne bailys – jis važiuoja, kaip nori...“, – ironizavo Raimondas. „Avarijos nebuvo ir niekam blogo nepadarė“, – šmaikščiai antrino Vytautas.

 

 

Tačiau kai kuriems internautams pamatyta vaizdo registratoriaus medžiaga sukėlė įtarimų, kad įrašas buvo pagreitintas. „Tai, kad vaizdo įrašas pagreitintas, kai atvažiuoja“, – pastebėjimu dalijosi Airidas, tačiau tuoj pat sulaukė paprieštaravimo: „Pagreitintas vaizdo įrašas tik tol, kol abu stovi, – akis prasiplauti reiktų“, – rėžė Vyturys.

„Čia sako apie priešingoje pusėje lekiantį automobilį. Pagreitinta, kad atrodytų, jog viršija greitį ir lekia pro raudoną“, – užstoti Airidą bandė Martynas. „Pagreitinta, kad nereikėtų laukti, kol stovi abi. Čia neadekvatus atvažiavo į sankryžą. Neišlaukęs, kol persijungs į žalią, – per raudoną paspaudė, pamatęs, kad kita kryptimi raudona užsidegė. Nors visur sankryžose šviesoforo signalų užsidegimas padarytas su uždelsimu. O priešpriešais automobilis važiuoja per žalią, iš jo pusės“, – aiškino Tomas.

Ne tik bauda

Užfiksuotą situaciją Metalo gatvės ir Eišiškių plento sankryžoje žurnalistams komentavę sostinės pareigūnai patvirtino – vaizdo įraše automobilio vairuotojas padarė pažeidimą – važiavo esant draudžiamam šviesoforo signalui nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalaujama pagal taisykles.

Toks KET pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 60 iki 90 eurų. Taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

Kaip teigė Vilniaus apskrities pareigūnai, tokio pobūdžio pranešimų kaip šis tikrai sulaukiama – per 2020 metus Vilniaus apskrityje buvo užfiksuota 1255 atvejų.

Sostinės policijos duomenimis, eismo įvykių, susijusių su tokiu pažeidimu, kai vairuotojas nesulaukęs žalio šviesoforo signalo už kelių metrų susidūrė su kita transporto priemone, taip pat yra buvę. Tačiau tikslaus jų skaičiaus neturima.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aha nu jo

As irgi maciau, kai vienas nesulauke zalios, kitam jau ji mirksejo ir leke, kad prasoktu. Rezultatas- kai ziebe abu vidury sankryzos....

Realiai

Tik išangės važiuoja per raudoną, tvenkiasi į stoteles ir ženklus. Kadangi Lietuvoje išangės nieko dykai nedaro, išvada paprasta- už viską apmokamą, viskas turi savo įkainius.

tfuzaraza

pydaras stukacius,prakeiksmas pareis uz stukinima,oi pareis!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS