Šnipiškėse tvarkomos gatvės: pėstieji ir dviratininkai jausis patogiai | Diena.lt

ŠNIPIŠKĖSE TVARKOMOS GATVĖS: PĖSTIEJI IR DVIRATININKAI JAUSIS PATOGIAI

  • 1

Šnipiškės sparčiai atgimsta – Širvintų gatvė taps viena pirmųjų bendrojo naudojimo erdve, per kurią nusidrieks naujas dviračių takas ir šaligatvis, o šalia jų atsiras viešoji erdvė su sporto ir žaidimų aikštele, informavo Vilniaus savivaldybė.

Šia gatve dalinsis pėstieji, dviratininkai ir vairuotojai. Apie 700 metrų ilgio gatvėje bus pasodinta naujų želdinių, įrengtas naujas apšvietimas, suoliukai. Šio projekto įgyvendinimui iki kito rudens savivaldybė skyrė apie 1,3 mln. eurų.

„Nauji takai Širvintų gatvėje taps jungtimi tarp Ozo gatvės ties Kernavės gatve ir Vilniaus Senvagės gimnazijos, kur dviračiai įsilies į ramaus eismo Širvintų gatvę ir važiuos bendrame sraute. Širvintų gatvė taps viena bendra erdve: pačioje gatvėje, kaip gyvenamojoje zonoje, eismo greitis bus ribojamas ne tik kelio ženklais, bet ir architektūriškai, taip užtikrinant automobilių judėjimą ne greičiau nei 20 km per valandą. Mūsų tikslas – išlaikyti gatvę ramia gyvenamos zonos teritorija, kurioje pėstieji ir dviratininkai jaustųsi patogiai ir saugiai”, –  sako Vytautas Mitalas, Vilniaus mero pavaduotojas.

Šnipiškėse gatvių tinklas atnaujinamas iš esmės. Viena pagrindinių – Giedraičių gatvė – pradėta rekonstruoti dar pernai. Beveik 1 km gatvės atkarpa nuo Lvovo iki Žalgirio gatvės virs vienkrypte gatve, turinčia ir patogų šaligatvį bei dviračių taką, bus įrengtos saugios pėsčiųjų perėjos, šaligatviai, atnaujinti inžineriniai tinklai ir gatvės apšvietimas. Taip pat atnaujinama ir 200 metrų  ilgio S. Fino gatvė – tarp Giedraičių ir Kalvarijų gatvių. Tvarkoma ir Linkmenų gatvė, kuri bus patogi ir saugi tiek  pėstiesiems, tiek ir dviratininkams.

Mūsų tikslas – išlaikyti gatvę ramia gyvenamos zonos teritorija, kurioje pėstieji ir dviratininkai jaustųsi patogiai ir saugiai.

Kitąmet pavasarį beveik kilometro ilgio Kernavės gatvėje, tarp Žalgirio iki Lvovo gatvių, bus pradėta tiesti dar viena nauja dviejų eismo juostų gatvė: bus paklota nauja asfalto danga, įrengtas naujas dviračių ir pėsčiųjų takas, atsiras dvi sankryžos, bus pasodinti nauji želdiniai įrengtos trys viešojo transporto stotelės, viena jų – Žalgirio gatvėje.

Artimiausiu metu planuojama tęsti pagrindinių dviračių jungčių įrengimą – Neries krantinėse, Pilaitės pr. ir T. Narbuto g., „Žirmūnų trikampyje“ – Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvėse, Šiaurinėje miesto teritorijoje – Neries Senvagės teritorijoje bei palei Linkmenų g., Giedraičių, Kareivių bei Žirmūnų gatvėse. Darbai bus planuojami Žalgirio, Rinktinės, Apkasų, Širvintų, Kernavės gatvėse. Dviračių takai taip pat projektuojami Šiaurinėje, Ukmergės, Erfurto, Algirdo, Geležinkelio, Dariaus ir Girėno gatvėse Balsių, Ragučio gatvėse ir kitur.

GALERIJA

  • Šnipiškėse tvarkomos gatvės: pėstieji ir dviratininkai jausis patogiai
  • Šnipiškėse tvarkomos gatvės: pėstieji ir dviratininkai jausis patogiai
  • Šnipiškėse tvarkomos gatvės: pėstieji ir dviratininkai jausis patogiai
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

rrs

geriau lai atnaujina melagiai Nemencines plente dviraciu taka! ties Antaviliais beveik sunykes tas takas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS