Sostinė jau ruošiasi Kalėdoms: papasakojo, kaip atrodys pagrindinė miesto eglė | Diena.lt

SOSTINĖ JAU RUOŠIASI KALĖDOMS: PAPASAKOJO, KAIP ATRODYS PAGRINDINĖ MIESTO EGLĖ

  • 19

Iki Kalėdų liko mažiau nei du mėnesiai. Vilnius intensyviai ruošiasi puoštis šventėms. Kaip ir visada, pagrindinė šalies žaliaskarė papuoš Vilniaus Katedros aikštę kartu su kalėdine muge. Šiemet kalėdinė eglė kainuos 90 tūkst. eurų – dvigubai mažiau nei pernai. Taip pat šiemet gatvės pasidabins naujais kalėdiniais papuošimais, praneša LNK.

Vilniečiai papasakojo, kokios eglės jie šiemet norėtų savo mieste.

„Aš atvažiavus, tai man kaip ir tas pats. Norėtųsi, kad būtų gražesnė ir puošnesnė nei pernai“, – sakė moteris.

„Norisi, kad gražiai šviestų, bet nebūtų per daug perkrauta. Gal visai nieko būtų natūrali. Seniai bebuvo, kad nebūtų dirbtinė“, – kalbėjo vaikinas.

„Visiškai nerūpi šis klausimas. Kokia bus, tokia gerai. Nenorėčiau gyvos. Būtų gaila“, – kalbėjo vilnietė.

„Neturiu nuomonės. Patiko pernai metų eglė“, – sakė vyriškis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Apie tai, kaip ta eglė atrodys iš tikrųjų, plačiau papasakojo Vilniaus kultūros centro vadovas Paulius Jurgutis.

– Kaip atrodys šiemet Vilniaus Kalėdinė eglė?

– Ruošiamės artėjančioms Kalėdoms, ruošiame programą. Kaip ir kiekvienais metais Katedros aikštėje bus įrengta kompozicija, skirta kalėdinei eglei. Vilniečiai jau gruodžio 1 d. pamatys, kaip ji bus įžiebta.

– Sklando gandai, kad šiemet bus tikra, nukirsta žalia eglė.

– Ta šiluma ir kalėdinis džiaugsmas tikrai ateis į miestą. Mes visus norime pakviesti į Katedros aikštę pamatyti, kokia ta eglė bus šiemet. Kalėdinės eglės kūrėjai tikrai nustebina kiekvienais metais.

– Kiek šiemet numatoma skirti lėšų kalėdinei eglei?

– Šiemet skirta nepilnai 90 tūkst. eurų.

– Matyt, nebus tokia įspūdinga. Pernai turėjome tortą. Ar šiemet eglė bus paprastesnė?

– Kai kūrėjai rengia projektą, stengiasi maksimaliai išpildyti savo kūrybiškumą. Ir ankstesniais metais tos kalėdinės eglės būdavo tikrai įspūdingos ir visų laukiamos. Tai net neabejoju, kad šiais metais ta eglė bus kūrybiškai išpildyta. Žinoma, ji nebus vieniša. Aplink bus Kalėdų miestelis.

– Kada pradedate ruoštis Kalėdos?

– Iš tikrųjų, vienos Kalėdos baigiasi ir iš karto prasideda kitos. Tas pasiruošimas užtrunka beveik metus. Galbūt intensyvesnis pasiruošimas prasideda nuo liepos mėnesio. Dabar esame pačiame pasiruošimo įkarštyje.

– Suprantu, kad gaunate ne vieną pasiūlymą iš kūrėjų, kaip turėtų atrodyti eglė. Vieni siūlo taip, kiti kitaip, o kažkas atrenka, kaip tas galutinis variantas turėtų atrodyti.

– Skelbiame atvirą konkursą. Tiekėjai teikia savo pasiūlymus. Yra sudaryta komisija, kuri vertina tuos pasiūlymus ir išrenka geriausią.

– Ar komisija jau išrinko geriausią pasiūlymą?

– Taip.

– O kaip puošis pats Vilnius bei jo gatvės?

– Šiais metais tas mums įprastas vaizdas keisis. Gatvės bus naujai papuoštos. Buvo vykdomas atviras konkursas, kur dalyviai teikė savo pasiūlymus. Ir miestiečių nuomone, ir komisijos nuomone buvo atrinktas naujas pasiūlymas. Ir visai netrukus Vilniaus miestas bus papuoštas naujomis dekoracijomis.

– Ar galite atskleisti, kaip tai atrodys?

– Tie papuošimai keičiasi kas tris metus. Nesu dar pats matęs visų papuošimų, todėl ir negaliu pakomentuoti. Tačiau patvirtinu, kad miestas bus jaukus, kalėdinis ir išskirtinai žibantis.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

nusišikit eglės vietoje ir papuoškite

Benkunsko „Elvio Preslio“ šukuosena su briliantinu.

Po Velyku

iskart ir Kaledos!

Irena

Aferistai. Lupa pinigus.o nei vieno naujo žaislo nėra. Beveik visos gerliandos iš Gedimono prospekto 10 metų senumo. Nei sąžinės nei širdies nėra. Papuoškite eglutė vaikiškais rankų darbo papuošalaiš.Paskelbktė momkyklose konkursq su prašymu pagaminti eglei žaislą. O tuos pinigus išdalinkite tiems šeimoms.vaikams..vienišiems senelėms..Būs nauda.dėkingumas.ir širdies šiluma. Kodėl valdžia išdarynėja ką nori ir net nepaklaus žmonių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS