Sostinę semia gausus lietus: kai kurios gatvės – sunkiai pravažiuojamos | Diena.lt

SOSTINĘ SEMIA GAUSUS LIETUS: KAI KURIOS GATVĖS – SUNKIAI PRAVAŽIUOJAMOS

  • 4

Ketvirtadienio rytą prabudusius sostinės gyventojus pasveikino smarkus lietus. Jau vakar sinoptikai pranešė, kad šiandien beveik visą Lietuvą skalbs lietūs, kai kur laukiama ir daugiau nei pusės rugpjūčio mėnesio normos kritulių kiekio.

„Vilniuje iki smarkaus lietaus pagal kriterijus (15 mm. ir daugiau per 12 val. ir mažiau) jau dabar trūksta labai nedaug. Katastrofos žinoma nėra, bet lietus toliau tęsis ir tam tikrų problemų gali iškilti. Jei ne Vilniuje, tai kitur“, – rašoma socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje „Orai ir klimatas“ Lietuvoje.

Apie pusę dešimtos ryto lietus dar tęsėsi, vanduo ėmė semti gatves, dėl smarkaus lietaus iškilo kliūčių vairuotojams ir pėstiesiems, gatvėse rikiavosi automobilių spūstys.

„Dėl besitęsiančios liūties Vilniuje šiuo metu sudėtingiau pravažiuojamos T. Narbuto, S. Batoro, Kirtimų, Geležinio Vilko g. po Savanorių pr. žiedas. Eismas šiek tiek sulėtėjęs, tačiau vyksta, viešasis transportas taip pat juda kaip įprastai. Būkite atidūs ir neskubėkite rytinėse kelionėse! Sudėtingiau pravažiuojamuose ruožuose patruliuoja „Grinda“, – apie susidariusią sudėtingą situaciją informavo įmonė „Susisiekimo paslaugos“. Eismo sutrikimų dėl liūties pastebėjusių žmonių prašoma informuoti tarnybas telefonu 1355.

„Grinda“ pranešė, kad Kirtimų g. dėl žemumoje besikaupiančio vandens eismas nukreipiamas per Fermentų g. žiedą.

 

„Yra du problematiški taškai – T. Narbuto gatvė ir Geležinio vilko gatvė po Tūkstantmečio žiedu. Ten mūsiškiai dirba, ten balos, bet situacija kontroliuojama, nors eismas truputį sulėtėjęs“, – BNS sakė savivaldybės įmonės „Grinda“ atstovas Egidijus Steponavičius.

Jo teigimu, tikimasi, kad didesnių problemų automobilių eismui nebus.

„Nepravažiuojamų vietų nėra ir mes esame pasiruošę sureaguoti, jeigu didesnis vandens srautas grėstų“, – teigė įmonės atstovas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba jau vakar pranešė, kad kritulių šiandien laukiama beveik visur.

„Prireiks ne tik lietaus striukių, skėčių, bet ir guminių batų. Šiandien bus lietingiausia savaitės diena, per Lietuvą praslinks besiformuojantis ciklonas. Smarkiausio lietaus laukiama pietiniuose ir rytiniuose Lietuvos rajonuose. Per dieną vietomis gali prilyti daugiau nei pusės rugpjūčio mėnesio normos“, – skelbė sinoptikai.

Smarkiausio lietaus laukiama centriniuose ir šiaurės rytiniuose šalies regionuose. Čia lietūs įsisiautės antroje dienos pusėje, kritulius lydės perkūnija ir stiprus šiaurės vakarų vėjas.

„Tokie orai labai nepalankūs javapjūtei ir kitiems žemės ūkio ar statybų darbams, tačiau gera žinia miškininkams – pagaliau iki minimalaus lygio sumažės gaisrų pavojus miškuose“, – teigė sinoptikai.

Pasak jų, artimiausiomis naktimis laikysis 12-17 laipsnių šiluma, o lietingomis dienomis temperatūra sieks 17-20 laipsnių, tačiau kai kur gali pakilti iki 22 laipsnių šilumos.

Teigiama, kad smarkūs lietūs greitais iškeliaus iš Lietuvos ir penktadienį apsistos Karelijoje, Rusijoje. Silpnesnio lietaus Lietuvoje galima sulaukti ir savaitgalį.

Šeštadienį kai kur gali vyrauti trumpi lietūs, perkūnija ir iki 15 m/s sustiprėję vakariniai vėjai, oro temperatūra turėtų siekti 20-24 laipsnius.

Sekmadienį lietus labiau tikėtinas naktį ir pirmoje dienos pusėje, šils iki 21-26 laipsnių.

Sinoptikai teigia, kad didesnė šiluma ir saulė turėtų labiau pamaloninti kitos savaitės pradžioje.

GALERIJA

  • Sostinę semia gausus lietus: kai kurios gatvės – sunkiai pravažiuojamos
  • Sostinę semia gausus lietus: kai kurios gatvės – sunkiai pravažiuojamos
  • Sostinę semia gausus lietus: kai kurios gatvės – sunkiai pravažiuojamos
  • Sostinę semia gausus lietus: kai kurios gatvės – sunkiai pravažiuojamos
  • Sostinę semia gausus lietus: kai kurios gatvės – sunkiai pravažiuojamos
  • Sostinę semia gausus lietus: kai kurios gatvės – sunkiai pravažiuojamos
  • Sostinę semia gausus lietus: kai kurios gatvės – sunkiai pravažiuojamos
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Tai kad meero visas dėmesys - naujų lentų sudaužymui paieškos.

Ar ne laikas

greta esamų nuotėkų lygiagrečiai tiesti po papildomą. Sykį beraščiai projektuotojai nusispjovėį esamo užstatymo ir komunikacijų pajėgumo santykį, jei grūdama tarp esamų namų didžiulius papildomus statinius, jei leidžiama godžiam verslui taupyti savo išlaidas, to padarinius užkraunant mums visiems ant sprando.

-> Vilniečiui

Šimašiui, kaip ir Maximai, viskas po.chui...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS