Sostinė paskirstė pusantro milijono eurų kultūros ir meno projektams | Diena.lt

SOSTINĖ PASKIRSTĖ PUSANTRO MILIJONO EURŲ KULTŪROS IR MENO PROJEKTAMS

  • 0

Vilniaus savivaldybė naujiems ir tęstiniams kultūros projektams paskirstė didžiausią paramos sumą per visą konkurso istoriją – 1,5 mln. eurų. Iš beveik 600 paraiškų geriausiai įvertinti 247 projektai. 

 „Didindami finansavimą norime kultūros organizacijoms padėti lengviau realizuoti gimusias naujas netikėtas iniciatyvas, tęsti kasmetinius jau tradiciniais tapusius projektus, pasiūlyti miestiečiams ir Vilniaus svečiams daugiau kokybiško turinio ir skleisti vilnietišką kultūrą užsienyje“, – pranešime spaudai sakė Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė.

Nurodoma, kad dvylikoje programų projektams buvo skiriamas iki 7 tūkst. eurų finansavimas, o festivalių programoje – iki 25 tūkst. eurų. 

Konkurso komisija pagal įvairių sričių kultūros ir meno ekspertų įvertinimus paskirstė finansavimą apie 40 proc. projektų paraiškų kiekvienoje programoje, literatūros ir leidybos programoje finansuota 43 proc. paraiškų, pradedančiųjų kūrėjų programoje – apie 60 proc. paraiškų, Vilniaus naktinės kultūros programoje – apie 87 proc. paraiškų.

Šiemet finansinė parama skiriama parodoms, instaliacijoms, įtraukiems spektakliams, naujiems pastatymams, teatrų, šokių festivaliams, kino edukacijoms, parodoms, „Kinui po žvaigždėmis“, literatūros ir leidybos projektams, kultūros ir kūrybinių industrijų projektams daugybei muzikos projektų, etninės kultūros ir mėgėjų meno projektams, romų, žydų, totorių, lenkų, vokiečių bendruomenių projektams, edukacinėms dirbtuvėms ir programoms, laboratorijoms ir kt.

Pernai 1,2 mln. eurų finansavimas buvo skirtas 360 projektų, 2022 m. – 885 tūkst. eurų finansavimas skirtas 307 projektams, 2021 m. 577 tūkst. eurų – 219 projektų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS