Gyventojai tapo kuriozinės situacijos įkaitais: tarp namo administratorių užvirė arši kova | Diena.lt

GYVENTOJAI TAPO KURIOZINĖS SITUACIJOS ĮKAITAIS: TARP NAMO ADMINISTRATORIŲ UŽVIRĖ ARŠI KOVA

  • 6

Vieno sostinės daugiabučių namų komplekso gyventojai papuolė į kuriozinę situaciją. Galbūt jau kitą mėnesį, nuo Naujųjų metų, gali pradėti gauti netgi dvi sąskaitas iš dviejų skirtingų administratorių, tarp kurių vyksta arši kova. Apie tai domėjosi LNK žurnalistas.

„Mes pasirinkome visai kitą administratorių ir mums nepavyksta jo pakeisti“, – susirūpinimo neslėpė daugiabučio gyventoja.

„Kabiname savo plakatus, mes čia dirbame“, – į žurnalisto repliką, kad jūs čia nedirbate, atsakė senosios administracijos atstovas.

Gyventojai balsavo ir nutarė, kad namus turėtų administruoti nauja bendrovė ir kreipėsi į savivaldybę. Ši oficialiu įsakymu nurodė, kad naujasis administratorius turėtų pradėti veiklą nuo gruodžio pradžios.

„Nesąžiningai vyksta. Mes balsavome, oficialiai pakeitėme administratorių, tai turėjo viską perduoti sąžiningai“, – kalbėjo daugiabučio gyventoja.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tačiau šioje istorijoje įdomiausia dalis prasideda tuomet, kai senasis administratorius atsisako palikti šiuos objektus. Teigia dirbantys toliau teisėtai. Šį procesą užginčijo teisme ir nesiruošia nieko perduoti naujajam administratoriui – nei raktų, nei kitokio turto, kas yra susiję su šiais daugiabučiais. Nepaisant to, kad savivaldybė perdavusi administravimą kitam namo valdytojui.

„Mūsų valdžia, mūsų direktorius liepė mums dirbti toliau, kol vyksta ginčai“, – teigė senosios administracijos darbuotojas.

O štai tuomet užsikuria visi teisiniai bei biurokratiniai procesai, kur ir pats velnias, matyt, nusilaužtų koją. Įmonė, kurią pasirinko gyventojai, vis dėlto nori pradėti dirbti ir sukviečia namo atstovus, paskiria laiką, iki kada senasis administratorius turi grąžinti raktus. O kai tai neįvyksta, prasideda veiksmai. Keičiamos durų spynos tam, kad galėtų veikti ir dirbti. Kartu su gyventojais laiptinėje apžiūrimi skaitikliai, nurašomi jų duomenys ir visa kita.

„Kadangi senas administratorius, kuris turėjo išeiti ir perduoti visus raktus, atsisakė tai padaryti geranoriškai, buvo atvykęs naujas administratorius. Kartu su namo atstovais buvo pakeistos spynelės“, – situaciją komentavo pašnekovas.

Gresia nemaža bauda beveik iki 2 tūkst. eurų. Tačiau valdytojai vis dėlto rizikuoja ir kažkodėl direktoriaus įsakymo nurodymų nevykdo.

Na, štai spynos pakeistos, viskas lyg ir turėtų pradėti veikti, tačiau kitą rytą gyventojai pamato senos administracijos darbuotoją su rankose laikomu grąžtu ir bandantį pragręžti jau pakeistas spynas. Ir, be abejo, išgirsta pasiteisinimą, kad viskas vyksta legaliai ir teisingai.

„Va, matote, gręžiame spyną, nes mūsų valytojai negali papulti į vandens mazgą, – aiškino senosios administracijos darbuotojas, paklaustas, ką čia daro, juk jau yra paskirtas naujas „Admi“ administratorius. – Mes dirbame toliau, kol vyksta ginčai“.

„Mums paskambino ir pranešė, kad vyksta kažkoks keistas dalykas, kažkas bando patekti į patalpą, gręžti durų spyneles. Iš matymo galiu pasakyti, kad tai yra seno administratoriaus atstovai. Yra paskirtas naujas namo administratorius ir akivaizdu, kad senas namo valdytojas, kaip ir priklauso pagal įstatymą, nenori perduoti namo raktų“, – teigė pašnekovas.

Žurnalistas pasiteiravo, ar buvusios administracijos atstovas turi savivaldybės, policijos leidimą gręžti spynas – visa tai daryti.

„Aš vykdau direktoriaus užduotį“, – toks buvo senos administracijos darbuotojo atsakymas.

Sakoma, kuo gilyn į mišką, tuo daugiau medžių. Pasiklausėme pačių gyventojų, kaip jiems atrodo, kas iš tiesų, jų nuomone, administruoja namą ir kam jie turės apmokėti sąskaitas.

„Už lapkritį kol kas mes gausime sąskaitas iš  seno administratoriaus – iš „Orenos“, o paskui, už dalį gruodžio – jau neaišku kaip bus. Manau, kad neturėtume abiem administratoriams mokėti“, – svarstė daugiabučio gyventoja.

„Viską mes žinome, kad yra savivaldybės įsakymas paskirti naują administratorių, visi terminai yra tvarkingai išlaikyti. Tačiau senas administratorius, kiek man žinoma, yra parašęs, kad nieko neatiduos“, – komentavo pašnekovas.

„Viskas vyksta nesąžiningai. Mes balsavome ir oficialiai pakeitėme administratorių, tai turėjo viską perduoti“, – piktinosi pašnekovė.

O buvęs administratorius paslapčia ir toliau gręžė spynas.

Atrodo, kad gyventojams nieko kito nelieka, kaip tik pasikliauti teisėsaugos organais – policijos pareigūnais, kurie turėtų pabandyti išspręsti šią problemą ir paaiškinti, ar vienas kitas durų pragręžimas yra teisėta ar vis dėlto tai – gyventojų turto niokojimas. Kokiu būdu turėtų vykti legalūs procesai?

„Viename iš dokumentų minima, kad bendrovės vadovui už įsakymo nevykdymą bus pradėta administracinio nusižengimo teisena už nusižengimą“, – komentavo policijos pareigūnas.

„Man direktorius pasakė, kad vyksta ginčai ir mes dar aptarnaujame šį pastatą“, – policijos pareigūnams aiškino senos administracijos atstovas.

Apie administratorių tarpusavio kovas LNK žurnalistas pakalbino ir savivaldybės atstovus, kurie turėtų situaciją žinoti geriausiai.

„Bendraturčiai pakeitė administratorių, savivaldybė tai įformino direktoriaus įsakymu. Kaip ir turėtų viskas suveikti, bendraturčiai turėtų turėti naują namo valdytoją. Tačiau senas valdytojas per nustatytą terminą namo valdymo naujam išrinktam administratoriui neperduoda. Dėl šios priežasties savivaldybė surašė administracinio nusižengimo protokolą. Gresia nemaža bauda beveik iki 2 tūkst. eurų. Tačiau pastebime, kad valdytojai vis dėlto rizikuoja ir kažkodėl direktoriaus įsakymo nurodymų nevykdo. Seno administratoriaus įgaliojimai yra pasibaigę, tačiau Vyriausybės nutarimu sureguliuota taip, kad kol priėmimo-perdavimo aktas nepasirašytas,  tol senas valdytojas teikia administravimo paslaugas. Taip išeina, kad naujasis valdytojas, kol neperims iš seno administratoriaus dokumentų ir raktų, tarsi negalėtų imtis tokių aktyvių veiksmų“, – kalbėjo savivaldybės atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Patarimas

Susitvarkyt juridiškai ir i teisma del spynu grežimo

?????

o kokia nauda is tu ,,administratoriu''???

o

/valdovui/ dziaugsmas /runkeliai/ pesasi tik kad sie is jo hebros to nezino ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS