Sostinėje iškils dar vienas prekybos ir paslaugų centras | Diena.lt

SOSTINĖJE IŠKILS DAR VIENAS PREKYBOS IR PASLAUGŲ CENTRAS

  • 0

Vilniaus  meras Remigijus Šimašius susitiko su nekilnojamojo turto projektus vystančios ir valdančios bendrovės  „Baltisches Haus" ir Balsių bendruomenės atstovais. „Baltisches Haus“ kartu su prekybos tinklu IKI  Balsiuose planuoja statyti koncepcinį prekybos ir paslaugų centrą.

Vystytojai merui pristatė idėją sukurti atsakingą ir novatorišką komercinę aplinką, kurioje atsiras naujas  darnus, draugiškas aplinkai, „žalios architektūros“ objektas. Jame bus visko, ko gali prireikti vietos gyventojams: sodo, daržo bei smulkių ūkinių prekių parduotuvė, maisto prekių parduotuvė, elektromobilių krovimo stotelės, automatinis degalų užpylimo taškas, sveikatingumo ir sporto klubas, pašto skyrius, siuvykla, grožio procedūrų centras, veterinarijos klinika ir kt.

„Paslaugų ir prekybos centro Balsuose projektas yra geras bendruomenės ir verslo bendradarbiavimo pavyzdys. Projekto vystytojai  įsiklauso į bendruomenės poreikius, kartu kuria gražesnį ir modernesnį Vilnių“, - susitikime sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Novatoriško centro projektą vystančios  bendrovės „Baltisches Haus“ generalinio direktoriaus Saulius Buteliausko nuomone, šio paslaugų ir prekybos centro kūrimas leis parodyti, kaip tvarios statybos bei architektūros idėjos įgyvendinamos praktiškai.  Projektas vystomas bendradarbiaujant su geriausiais įvairių sričių – aplinkosaugos, statybos industrijos, prekybos – profesionalais ir Balsių bendruomene, kuri įsitraukė nuo pat projektavimo etapo. Didelis dėmesys bus skiriamas infrastruktūrai, ekologijai, Verkių regioninio parko kaimynystei. Automatizuotas dviračių parkavimas ar žaliuojantis stogas yra vos keli planuojamų diegti technologijų pavyzdžiai.

Susitikime aptartos ir probleminės Ragučio g. ir Žaliųjų ežerų g. sankryžos Balsiuose pertvarkymo idėjos. Atlikus transporto srautų ir aplinkos taršos skaičiavimus, siūloma projektuoti žiedinę sankryžą, kuri ženkliai sumažintų automobilių srautų stovėjimą esamoje sankryžoje, taip pat aplinkos taršą, bei triukšmą. Tolimesniuose susitikimuose su savivaldybės specialistais sutarta spręsti infrastruktūros - kelių, viešojo transporto stotelių, dviračių takų vystymo klausimus.

GALERIJA

  • Sostinėje iškils dar vienas prekybos ir paslaugų centras
  • Sostinėje iškils dar vienas prekybos ir paslaugų centras
  • Sostinėje iškils dar vienas prekybos ir paslaugų centras
  • Sostinėje iškils dar vienas prekybos ir paslaugų centras
  • Sostinėje iškils dar vienas prekybos ir paslaugų centras
K. Mačiūno nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS