Vilniuje iš kiemų pradėti vežti nenaudojami automobiliai | Diena.lt

VILNIUJE IŠ KIEMŲ PRADĖTI VEŽTI NENAUDOJAMI AUTOMOBILIAI

  • 5

Sostinės savivaldybė pirmadienį pradėjo švarinti kiemus: nutempia nenaudojamus bešeimininkius automobilius ir perima juos savo žinion.

Vieną pirmųjų automobilių sostinės savivaldybė pirmadienio rytą nutempė iš Paribio gatvės Žvėryne.

Kaip pranešė savivaldybė, pirmadienį prasidėjęs Vilniaus kiemų valymas truks visą birželį, kol vietas užimančių griuvenų nebeliks.

Anot pranešimo, apsivalius nuo netvarkingų senienų miestą tvarkančioms tarnyboms bus lengviau pravažiuoti valant gatves ir kur kas patogiau jas suženklinti.

Pradedame precedento neturinčią akciją, per kurią išvalysime sostinės kiemus nuo senų ir nenaudojamų automobilių.

„Nuo šiandienos ilgus metus opėjusi parkavimosi kiemuose problema, kai apleisti ir seniai neeksploatuojami automobiliai užėmė stovėjimo vietas, pagaliau sprendžiama – kiemuose atsiras pakankamai vietos tvarkingų automobilių savininkams“, – pranešime cituojama mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Nutempti automobiliai bus saugomi savivaldybei priklausančioje aikštelėje, kol baigsis bešeimininkio turto perėmimo procedūra ir automobiliai bus perduoti savivaldybei. Tai gali trukti iki metų. Vieno automobilio nutempimo kaina – apie 47 eurų.

„Pradedame precedento neturinčią akciją, per kurią išvalysime sostinės kiemus nuo senų ir nenaudojamų automobilių. Smagu, kad net 30 savininkų sureagavo į prašymus ir patys pašalino savo transporto priemones“, – apie akciją pasakojo administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas.

Paskelbus nutempiamų automobilių sąrašą, jau pirmosiomis dienomis 26 automobilių savininkai suskubo patraukti automobilius patys: 21 automobilis patrauktas iškart paskelbus sąrašą, dar penkios transporto priemonės patraukos per praėjusią savaitę, trys iš jų buvo be valstybinių registracijos numerių. Atsirado gudraujančių: du automobilius savininkai perstatė į kitą vietą, tačiau savivaldybės Viešosios tvarkos pareigūnai ir tokiais atvejais procedūrą tęsia.

Savivaldybė taikys ir pinigines baudas likusių netvarkingų seniai riogsančių automobilių savininkams: nesuskubusiems jų pašalinti per nurodytą laiką, savivaldybė skirs nuo 70 iki 300 eurų baudas su transporto priemonės konfiskavimu.

 

 

GALERIJA

  • Vilniuje iš kiemų pradėti vežti nenaudojami automobiliai
  • Vilniuje iš kiemų pradėti vežti nenaudojami automobiliai
  • Vilniuje iš kiemų pradėti vežti nenaudojami automobiliai
  • Vilniuje iš kiemų pradėti vežti nenaudojami automobiliai
  • Vilniuje iš kiemų pradėti vežti nenaudojami automobiliai
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

to Reikia

O kas trukdo? Čia tik politinės valios reikalas. Kai reikia extra atveju auto patraukti, greit savininką suranda. Valstyb. numeriai kam?

reikia

1 atsiklausti seimininku nes tai turtas kad ir metalo lauzas ir neatsiklausus tai vagyste nes tai pinigai....

Italas

Kaunas nebijo ašaru
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS