Sostinės Pilaitės rajone įmonė neteisėtai iškirto 34 medžius: teks atlyginti per 11 tūkst. eurų žalą | Diena.lt

SOSTINĖS PILAITĖS RAJONE ĮMONĖ NETEISĖTAI IŠKIRTO 34 MEDŽIUS: TEKS ATLYGINTI PER 11 TŪKST. EURŲ ŽALĄ

  • 8

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) informuoja, kad sostinės Pilaitės rajone įmonė neteisėtai iškirto 34 saugotinus medžius.

Nurodoma, kad balandžio 9 dieną AAD pareigūnai gavo pranešimą apie kertamus medžius Vilniuje, Priegliaus gatvėje. Patikrinimo metu nustatyta, kad neteisėtai buvo pašalintos 4 pušys ir 30 saugotinų beržų.

Departamento teigimu, už neteisėtai iškirstus medžius įmonei teks atlyginti padarytą žalą aplinkai – daugiau kaip 11 tūkst. eurų.

Pažymima, kad įmonei priklausančiame privačiame žemės sklype buvo planuojamos statybos. Įmonė turėjo leidimą medžius perkelti į kitą vietą, tačiau medžius išskirsti teisės neturėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

taip tai taip ,ale....

O juk baudos už tokius "darbus " bent dešimt kartų turėtų būt didesnės. Sklypas tai milijoninės vertės,o baudelė - keli tūkstančiai . Išvada: šiaip ar taip ,bet akivaizdu,kad artėjant rinkimams banditai valdžioj skuba..

o ką ten statys?

Be reikalo neiškirto, kažką statys.

Grazina

...negerai, kad kerta žalumą duodančius med-ius, prasekit, kuo kvėpuos tarp cementų tas privatininkas. Ar jo nuomininkai. Jo, Lietuva pasižymi miškais, ežerais, o miestiečiai atkakliai nori gyvent betono terpėje.Lygtai bus kietesni? Pirmiausiai, uostys daugiau anglies dvideginio, paskui perkais, pradės galvoti, gal inkilais apsistatys...duokdie, sodinukus kurs, o sulauks jų lajos po daugel metų. Ir vis tas skubėjimas, gobšumas...O kur...skubėt ...su anglies dvideginiu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS