Sostinės regiono BVP gyventojui pernai 1,9 karto viršijo likusios Lietuvos | Diena.lt

SOSTINĖS REGIONO BVP GYVENTOJUI PERNAI 1,9 KARTO VIRŠIJO LIKUSIOS LIETUVOS

  • 4

2022 metais Sostinės regione buvo sukurta 29,4 mlrd. eurų (43,7 proc. viso šalies bendrojo vidaus produkto) – 4,8 proc. daugiau nei 2021-aisiais, o Vidurio ir vakarų Lietuvos regione – 37,95 mlrd. eurų (56,3 proc.) – 0,6 proc. daugiau (praėjusių metų kainomis), pranešė Valstybės duomenų agentūra.

2022 metais sostinės regione sukurtas BVP vienam gyventojui siekė 35,3 tūkst. eurų ir 1,9 karto viršijo Vidurio ir vakarų Lietuvos regiono lygį (19 tūkst. eurų).

Kauno (23,9 tūkst. eurų), Klaipėdos (21,3 tūkst. eurų) apskritys viršijo Vidurio ir vakarų Lietuvos regiono vidurkį – atitinkamai 48,5 ir 0,3 proc. Likusios septynios apskritys nesiekė šio vidurkio, o mažiausias BVP vienam gyventojui buvo Tauragės apskrityje – 13,2 tūkst. eurų.

Kaip ir ankstesniais metais BVP, tenkančio vienam gyventojui, atotrūkis tarp Vilniaus ir kitų apskričių išlieka didelis – Vilniaus apskrityje šis rodiklis daugiau nei du kartus viršijo Alytaus, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių ir Utenos apskričių rodiklius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vilnietis

O ką BVP Sostinėje? Kai išlaidos penkis kart didesnės nei provincijoje? Miestas plėšia už kiekvieną pirstelėjimą ir judesį////

Aa

Ne tik įstaigos, bet ir eso, ignitis, thermo fisher, bankai ir t.t.Sukoncentruota kaip reikiant, pinigus užspaudę. Pagėgiuose vieną įregistruotų su milijardinėm pajamom, tai ir londoną aplenktų pagal bvp vienam gyventojui.

ats

Skaičiau, kad sostinėje Vilniuje sutelktos beveik visos valstybinės įstaigos- ministerijos, departamentai, agentūros, institutai, finansuojami iš visos Lietuvos biudžeto. Taip pat skaičiau,kad į Vilnių nukreipiama berods du trečdaliai visų investicijų, taip pat, jei neklystu, Vyriausybė skyrė kelių šimtų milijonų eurų paramą iš Lietuvos biudžeto Vilniaus savivaldybei.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS