Sostinės savivaldybės darželiuose atsirado papildomų vietų | Diena.lt

SOSTINĖS SAVIVALDYBĖS DARŽELIUOSE ATSIRADO PAPILDOMŲ VIETŲ

  • 0

Eilėje į Vilniaus miesto darželius laukiantys tėvai šiomis dienomis bus informuojami apie priėmimą į 1175 papildomas vietas, informuoja sostinės savivaldybė.

Iki rugpjūčio 1 d. daliai tėvų neužregistravus vaikų ir neinformavus apie svarbias neatvykimo priežastis, atsilaisvino 493 vietos į darželius. Dar 682 papildomos vietos nuo rugsėjo mėnesio atsiras po to, kai daugelis Vilniaus darželių padidins vietų skaičių darželinukų grupėse.

„Nuo šiandien, savivaldybės švietimo specialistams atlikus paskutinius atnaujinimus sistemoje, pradedame kviesti vilniečius į papildomai atsiradusias darželių vietas. Prašome visų tėvų, laukiančių eilėje į darželius, sekti informaciją apie savo vietą eilėje ir, gavus paskirtą vietą, atvykti pasirašyti sutartis ir pristatyti reikiamus dokumentus“, – kalbėjo Vilniaus miesto mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Šiomis dienomis gavę pranešimus (trumposiomis SMS žinutes ar elektroniniu paštu) apie skirtą papildomą vietą darželyje, tėvai (globėjai) turėtų suskubti per 10 darbo dienų pasirašyti sutartis ir sutvarkyti kitus formalumus, kuriuos numato registracijos į vaikų darželius tvarka.

Gavusiems vietas būtina pateikti prašomus dokumentus: vaiko gimimo liudijimo kopiją, reikiamas gydytojų pažymas ir dirbančių tėvų pažymą, patvirtinančią, kad įstaigos (įmonės) teikiamoje metinėje A klasės išmokų deklaracijoje gyvenamoji vieta nurodyta Vilniaus miesto savivaldybė. Sutartį su darželiu gali sudaryti tik tėvai arba vaiko globėjai, kuriems globos teisė nustatyta teisės aktų numatyta tvarka.

Šiemet į sostinės valstybinius darželius buvo pakviesta daugiau nei 6,5 tūkst. mažųjų vilniečių.

Įvedus 100 eurų kompensacijas vilniečiams, kurių vaikai lanko privačius darželius sostinėje,  darželiai galės plėstis ir įsteigti nuo keleto šimtų iki tūkstančio naujų vietų. Tikslus vietų skaičius paaiškės rugsėjo mėnesio pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS