Sostinės vadovai pripažįsta: Nacionalinio stadiono projektas – įstrigęs | Diena.lt

SOSTINĖS VADOVAI PRIPAŽĮSTA: NACIONALINIO STADIONO PROJEKTAS – ĮSTRIGĘS

  • 5

Iš Nacionalinio stadiono konkurso pašalinta antroji jo dalyvė – bendrovė Vilniaus nacionalinis stadionas – žada skųsti jai nepalankų teismo sprendimą. Tuo metu sostinės vadovai pripažįsta, kad projektas lieka įstrigęs.

„Teismo sprendimą tikrai skųsime. Matome, kad jis priimtas visiškai neįsigilinus į bylos medžiagą, aplinkybes bei teisinius motyvus. Sprendime tiesiog perrašyta savivaldybės pozicija, trumpai pažymint, kad mūsų išdėstyti argumentai nėra esminiai sprendžiant ginčą. Teismo sprendimas yra akivaizdžiai nepagrįstas“, - BNS atsiųstame komentare teigė bendrovės bendraturtis ir vadovas Renatas Načajus.

Pasak jo, bendrovė siekė inicijuoti taikos sutartį su savivaldybe, siekdama grįžti į konkursą, tačiau į tai negavo jokio atsakymo.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis BNS sakė, kad nepaisant miestui palankaus teismo sprendimo, projektas lieka įstrigęs dėl teismo pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių - savivaldybei neleidžiama pasirašyti sutarties su koncerno „Icor“ bendrove „Axis industries“.

„Dabar yra pirmos instancijos teismo sprendimas, nesame juo ypatingai nustebinti, nes žinome, kad esame teisūs. Bet dar yra apeliacinės ir aukščiausiosios instancijos teismai ir aš manau, tikėtina, jei niekas nepasikeis, kad mes visą tą kelią turėsime ir nueiti“, - kalbėjo jis.

P. Poderskis nekomentavo galimybės sudaryti taikos sutartį su Vilniaus nacionaliniu stadionu.

Neoficialiomis BNS žiniomis, savivaldybėje taikos sutarties galimybė svarstoma, tačiau grąžinti įmonę į konkursą neplanuojama.

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė Vilniaus nacionalinio stadiono ieškinį ir pripažino, kad sostinės savivaldybė pagrįstai pašalino bendrovę iš sporto komplekso Šeškinėje statybų konkurso. Šį sprendimą dar galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Teisme Vilniaus nacionalinis stadionas siekia, kad būtų panaikintas savivaldybės sprendimai atmesti jos preliminarų pasiūlymą, nekviesti dalyvauti tolesnėse procedūrose, įpareigoti perkančiąją organizaciją pripažinti, kad įmonė atitinka reikalavimus ir vertinti jos pasiūlymą.

Nuo kovo pradžios Vilniaus nacionalinio stadiono prašymu Vilniaus apygardos teismas yra uždraudęs savivaldybei pasirašyti sutartį su „Axis industries“.

Vasario pabaigoje Vilniaus taryba pritarė 79,9 mln. eurų vertės Nacionalinio stadiono statybų sutarčiai su „Axis industries“. Ją planuota pasirašyti per mėnesį.

Vilniaus nacionalinį stadioną konkurso komisija antrą kartą iš pirkimo pašalino sausio pabaigoje dėl nepakankamos kvalifikacijos ir galbūt melagingai teiktų duomenų. Anot savivaldybės, įmonė per daugiau nei du mėnesius taip ir nepateikė įrodymų, kad jos ar jos partnerių pajėgumai yra realūs, užtikrinti ir pakankami sėkmingam projekto įgyvendinimui, o tai darydama klaidino vertinimo komisijos narius ir ekspertus.

Tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną sostinės Šeškinės mikrorajone bandoma pastatyti nuo 1987-ųjų, pastarąjį kartą statybos pradėtos 2008-aisiais, tačiau sustabdytos nutraukus finansavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kuris

Kur europos sajungos pinigai ten kai kiaules prie lovio kuri prileist ir kuris daugiau pavogt gales bet ne valstybes naudai o sau.

Jau

aišku,kad Vilnius jau niekados neturės stadiono! Labiausiai korumpuota sostinė EU

...

Ta prasme: "Pinigus IR VĖL tarpusavy išsidalijom".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS