Sparčiai augantis Vilnius kviečia Vyriausybę prisidėti kuriant naujas ugdymo įstaigas | Diena.lt

SPARČIAI AUGANTIS VILNIUS KVIEČIA VYRIAUSYBĘ PRISIDĖTI KURIANT NAUJAS UGDYMO ĮSTAIGAS

  • 1

Vilniaus miesto savivaldybė šią savaitę oficialiai kreipėsi į Vyriausybę su prašymu įtraukti 18 ugdymo įstaigų į 2021–2023 metų valstybės investicijų programos finansuojamų projektų sąrašą arba numatyti galimybes projektus ar jų dalis finansuoti Europos Sąjungos fondų lėšomis. Šių Vilniaus miestui būtinų projektų mastas yra toks, kad jų įgyvendinimas per kelerių ateinančių metų laikotarpį, kaip to reikalauja demografinė padėtis, yra neįmanomas vien iš savivaldybės biudžeto.

„Švietimas yra viena iš prioritetinių Vilniaus sričių, kuriai skiriame išties daug dėmesio. Kad galėtume užtikrinti kokybišką ugdymą, būtinos papildomos mokyklos tose miesto vietose, kur pagal turimus demografinius rodiklius mokymosi vietų labiausiai trūksta. Tuo tikslu kreipėmės į Vyriausybę bei Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją prašydami prisidėti finansiškai prie 18 įstaigų, iš kurių net 15 naujų projektų, – sako Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas. – Mums, kaip miestui, ypač svarbu, kad visi vaikai gautų kokybišką, individualizuotą ugdymą, o mokyklos ir darželiai būtų arti namų ir nereikėtų gaišti laiko vežant vaikus į kitame miesto gale esančią ugdymo įstaigą.“

Be minimų 15 naujų ugdymo įstaigų atidarymo, ir jau pradėtų objektų statybos užbaigimo, savivaldybė taip pat turi užtikrinti ir esamų ugdymo įstaigų tinkamą funkcionavimą atliekant sovietmečiu statytų pastatų būtinuosius remonto, klasių ar įrangos atnaujinimo darbus. Kiekvienais metais savivaldybė skiria didelę dalį lėšų įgyvendinimui: šiemet tam skirta 10 mln. Eur, pernai – 15 mln. Eur, kurie sudarė apie 40–50 proc. įgyvendinamų projektų finansavimo poreikio atitinkamiems metams.

Vilnius išsiskiria didžiausiu mokinių skaičiumi Lietuvoje (64 tūkst.), kuris ir toliau augs – savivaldybės atlikta analizė parodė, kad iki 2025 m. mokinių daugės maždaug 14 tūkst., t. y. sieks mažiausiai 78 tūkst. Nepaisant spartaus gyventojų skaičiaus augimo seniūnijose, mokymosi vietų skaičius šiuo metu veikiančiose savivaldybės mokyklose liko toks pats, esamos mokyklos yra perpildytos, kai kurios veikia 200 proc. pajėgumu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

sikasiau isvalyk lukiskiu aikste prisigerusia zmoniu skausmo ir kraujo ir palik ja tikriem lietuviam sprest ja paskirt garbingai minciai o ne patyciom o jei nori kazka statyt tai 1 sus irupink na ujais kaleimais pagal psskutyni tech zodi kaip norvegijoje nes teks daugeliui vykt /poilsio/ kas ne uz kalnu nes laikas eina geometrine progresija i vandenio 5 ismatavima bet ne visiems PAMYSLIK ir neveluok kad netektu kaip musulmonui rengt palapines ;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS