Sprendimą dėl buvusio VST vado tarnybinės nuobaudos teismas skelbs birželį | Diena.lt

SPRENDIMĄ DĖL BUVUSIO VST VADO TARNYBINĖS NUOBAUDOS TEISMAS SKELBS BIRŽELĮ

  • 1

Vilniaus apygardos administracinis teismas birželio antroje pusėje skelbs sprendimą dėl buvusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado skundo, ketvirtadienį pranešė teismas.

Anot jo, trečiadienį rašytinio proceso tvarka teismas išnagrinėjo pareiškėjo buvusio VST vado Ričardo Pociaus skundą Vyriausybei, atstovaujamai Vidaus reikalų ministerijos, dėl tarnybinės nuobaudos panaikinimo.

Pareiškėjas skunde prašo panaikinti pernai birželio 22 dieną Vyriausybės nutarimą, kuriuo jam buvo skirta tarnybinė nuobauda – papeikimas.

Teismas sprendimą šioje administracinėje byloje skelbs birželio 21 dieną.

Pernai Vidaus reikalų ministerija (VRM) skelbė, kad R. Pociui papeikimas skirtas „už tarnybinį nusižengimą“, padarytą pažeidus Vidaus tarnybos statuto, VST įstatymo, VST nuostatų, Pareigybės aprašymo reikalavimus.

Anot VRM, R. Pocius, pažeisdamas statutinėje tarnyboje griežtai reglamentuotą tarnybinį pavaldumą, nevykdydamas vadovybės nurodymo, rodė neigiamą pavyzdį įstaigos darbuotojams ir kitų statutinių įstaigų vadovams.

Kaip skelbta, nepaprastosios padėties metu VST priskirtos ypač svarbios nacionalinį saugumą užtikrinančios užduotys, apie kurių vykdymą buvo būtina nuolat informuoti vidaus reikalų ministrę. Tuo metu R. Pocius nederino savo veiksmų su VRM vadovybe ir atsisakė vykdyti ministrės įsakymu patvirtintą planą.

R. Pocius savo ruožtu kaltino A. Bilotaitę nekompetencija, neryžtingumu nesiimant veiksmų, jog dėl neramumų prie Seimo būtų paskelbtas planas „Vėtra“, taip pat tvirtino, kad su juo buvo susidorota.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ismest id darbo

Uz parazitavima sugrieztint bausme,ir atimt pensija,uz valstybes pazeminima..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS