Statytojų gudrybės: kaip vienbučiai sostinėje virsta daugiabučiais | Diena.lt

STATYTOJŲ GUDRYBĖS: KAIP VIENBUČIAI SOSTINĖJE VIRSTA DAUGIABUČIAIS

  • 0

Vilniaus savivaldybė toliau traukia į dienos šviesą neteisėtas statybas ir, gindama vilniečius nuo nesąžiningų statytojų veiksmų, kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, Statybų inspekciją bei kitas institucijas dėl neteisėtų statybų, rašoma savivaldybės pranešime.

Savivaldybė nurodė konkrečius 5 atvejus Žirgo gatvėje, kai statytojas (UAB „Greitistos statyba“) vienbučius namus skaido į atskiras patalpas ir pardavinėja didesniam gyventojų skaičiui, faktiškai paversdamas juos daugiabučiais. Taip vietoje 10 butų 5-iuose sublokuotuose namuose pastatyta 20.

„Savivaldybė įžvelgia grėsmę, kad suklaidinti vilniečiai vėliau susidurs su būtiniausios infrastruktūros – susisiekimo komunikacijų, parkavimo vietų – trūkumu ir kitais jų interesų pažeidimais, prastesne gyvenimo kokybe,“ – sako Miesto plėtros departamento vadovas Mindaugas Pakalnis.

Vilniaus miesto savivaldybei kelia susirūpinimą tai, kad tokia statytojo veikla piktnaudžiaujama siekiant apeiti įstatymais nustatytus daugiabučiams keliamus didesnius reikalavimus, tačiau ir grubiai pažeidžiamas Teritorijų planavimo įstatymas, pagal kurį minėta teritorija Žirgo gatvėje gali būti užstatyta išimtinai vienbučiais gyvenamaisiais namais, o daugiabučių  statyba – negalima.

Savivaldybės Miesto plėtros departamentas, patikrinęs UAB „Greitistos statybos“ statomų statinių atitikimą statybą leidžiantiems dokumentams, nustatė, kad vienas iš sublokuotų namų galimai pastatytas pernelyg arti sklypo ribos, taip pažeidžiant teisės aktų reikalavimus ir išduotą statybos leidimą. Apie pažeidimą savivaldybė jau pranešė statybas prižiūrinčiai Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai.

Kaip rašoma pranešime, Vilniaus savivaldybė netoleruos tų, kurie elgiasi nesąžiningai, ragina tai daryti ir kitas valdžios institucijas bei pilietiškai nusiteikusius gyventojus. Savivaldybė tikisi, kad institucijos, į kurias kreiptasi, pasieks teismo laikinųjų apsaugos priemonių  taikymo – draudimo statytojui toliau išpardavinėti turtą vilniečiams ir ištirs, ar statytojo veiksmuose nėra korupcinio pobūdžio veiklos.

GALERIJA

  • Statytojų gudrybės: kaip vienbučiai sostinėje virsta daugiabučiais
  • Statytojų gudrybės: kaip vienbučiai sostinėje virsta daugiabučiais
K. Mačiūno nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS