„Stiprūs kartu“ ir Lietuvos Raudonasis Kryžius kviečia į festivalį padėkoti savanoriams | Diena.lt

„STIPRŪS KARTU“ IR LIETUVOS RAUDONASIS KRYŽIUS KVIEČIA Į FESTIVALĮ PADĖKOTI SAVANORIAMS

  • 16

Šeštadienį Vilniuje, prie Baltojo tilto, vyks organizacijos „Stiprūs kartu“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizuojamas festivalis, skirtas padėkoti visiems savanoriams už jų darbą.

Festivalyje laukia diskusija, kurioje dalyvaus ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, o po jos – žinomų Lietuvos atlikėjų koncertas.

Į padėkos festivalį kviečiami visi savanoriai, nesvarbu, kur ir kokia forma savanoriaujama – šis renginys skirtas būtent jiems, pabrėžiama pranešime. Festivalyje laukiami ir rėmėjai, kurie ženkliai prisidėjo įgyvendinant įvairių organizacijų iniciatyvas. Žinoma, taip pat kviečiami visi žmonės, kurie savo buvimu nori išreikšti padėką ir garsiai tarti „Ačiū, savanoriai!“.

Vienas iš „Stiprūs kartu“ iniciatorių Edmundas Jakilaitis sako, kad tai proga, kai privalome surengti šventę ir atsidėkoti visiems, prisidėjusiems prie prasmingų darbų. „Gera matyti, kad savanorių visoje Lietuvoje kasmet vis daugėja – tai tampa mūsų kultūros, pilietiškumo atspindžiu. Mažiausia, kaip galime padaryti, tai padėkoti tiems, kurie neskaičiuodami nei laiko, nei jėgų, dalyvavo įvairiausiose iniciatyvose, dalinosi gerumu ir padėjo kitiems, kai to labiausiai reikėjo“, – sako jis.

„Savanoriai yra Lietuvos Raudonojo Kryžiaus jėga ir stiprybė. Tai pilietiški žmonės, kurie negaili nei savo laiko, kurį dažniausiai nuima nuo savo šeimos bei laisvalaikio, nei jėgų, kurias atiduoda krizės paliestiems žmonėms.

Nesvarbu, ar tai būtų vienišas senjoras, negalią turintis žmogus, migrantai ar pabėgėliai iš Ukrainos. Kiekviena krizė mums buvo iššūkis, bet taip pat mus augino bei stiprino. Visa tai dėka savanorių, kurie pasirengę padėti žmogui, bendruomenei, valstybei. Nuoširdžiai noriu padėkoti kiekvienam iš jų“, – sako Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė.

Festivalį pradės E. Jakilaičio moderuojama diskusija „Ar Lietuvoje jau gimė savanorystės tradicija?“. Joje dalyvaus ministrė pirmininkė I. Šimonytė, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė K. Meidė, „Stiprūs kartu“ savanoris Linas Kunigėlis, dainininkė ir savanoriškų iniciatyvų autorė Monika Linkytė, verslininkas bei savanoriškų iniciatyvų autorius Gian Luca Demarco.

Po diskusijos visų susirinkusiųjų lauks koncertas, kuriame pasirodys „Biplan“, Leon Somov & Dileta bei „Happyendless“ ir Giedrė Kilčiauskienė.

Lietuvos Raudonasis Kryžius yra didžiausia Lietuvoje savanoriška organizacija, vienijanti daugiau nei 17 tūkst. savanorių. Iš jų net keliolika tūkstančių neliko abejingi ir atsiliepė į organizacijos prašymą prisijungti ir padėti rankomis vos prasidėjus karui Ukrainoje.

Prie nacionalinio savanorių koordinavimo centro iniciatyvos „Stiprūs kartu“, kurią įgyvendina Lietuvos šaulių sąjungos Pelėdų būrys kartu su partneriais, iš viso prisidėjo jau daugiau nei 4 tūkst. savanorių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

gerai čiulppiu visiems putinistiniams švonderiams .

Jonas

Jonas atsiprašo,ne Jakaitis o Jakilaitis turi būti Jono komentare.

Anonimas

Kiek Tapinas ir tu iš durnių savanorių surinko pinigų , kiek sau į kišenes prisikišo.Neaukokite, nes yra ne sąžiningas žaidimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS