Sukrečiantys vaizdai iš COVID-19 skyrių: filmas „Pasirinkimo kaina“ kviečia susimąstyti | Diena.lt

SUKREČIANTYS VAIZDAI IŠ COVID-19 SKYRIŲ: FILMAS „PASIRINKIMO KAINA“ KVIEČIA SUSIMĄSTYTI

  • 37

COVID-19 pandemija Lietuvoje pareikalavo daugybės žmonių aukų ir begalinio medikų pasiaukojimo. Visgi didelė šios skaudžios istorijos dalis lieka nematoma. Gydymo įstaigose dirbę Lietuvos šaulių sąjungos savanoriai, bendradarbiaudami su medicinos personalu, įamžino sukrečiančius vaizdus iš arti, medikų ir pacientų pasakojimus bei patirtis, o visa tai virto 20 minučių trukmės dokumentiniu pasakojimu-filmu „Pasirinkimo kaina“.

Gruodžio 6-ąją šis filmas pristatytas Vilniuje, Paupio „Pasakos“ kino teatro salėje.

„Šio trumpo dokumentinio pasakojimo tikslas nebuvo ką nors pasmerkti ar kritikuoti. Šio pasakojimo tikslas – parodyti kokia didelė gali būti klaidingo pasirinkimo kaina ir kad galėdami rinktis, galime pasirinkti tai, kas išsaugos gyvybę ir neleis patirti filme užfiksuotų išgyvenimų“, – sako vienas iš filmo kūrėjų šaulys Aurelijus Veryga.

Anot LSMU ligoninės Kauno klinikų Anesteziologijos klinikos vadovo prof. dr. Andriaus Maco, medikai kasdien susiduria su netektimis, o tragiškos ligos baigtys paliečia emociškai. „Tikiuosi, kad šis video pasakojimas paskatins žmones saugotis patiems ir saugoti savo artimuosius, ypač dabar, kai turime šios ligos mirtinų išeičių tikimybę mažinančius skiepus, – teigė medikas.

Šis video pasakojimas yra pavyzdys to, kaip kitomis priemonėmis šauliai gali prisidėti prie visuomenės saugumo.

Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojo ats. mjr. Židrūno Šadauskio teigimu, visi esame ir turime būti atsakingi piliečiai. „Šauliai nuo pat pandemijos pradžios talkino tiek medikams, tiek policijos pareigūnams ar visuomenės sveikatos specialistams. Džiaugiamės galėdami tokiu būdu prisidėti prie pandemijos suvaldymo. Šauliška veikla nėra susijusi tik su ginklais ar karinėmis treniruotėmis. Šis video pasakojimas yra pavyzdys to, kaip kitomis priemonėmis šauliai gali prisidėti prie visuomenės saugumo“, – pastebi Ž.Šadauskis.

„Kviečiame žiūrėti šį video pasakojimą ir dalytis juo su savo draugais bei artimaisiais. Kiekviena išgelbėta gyvybė yra neįkainojama. Dabar prie to prisidėti galime kiekvienas“, – sako ligoninių COVID-19 skyriuose savanoriavę filmo kūrėjai.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Rimas

Sia nesamone, butu galima suliginti su paskutiniu klaidingai isrinktos valdzios atodusiu. Sorosiniu uteliu , knibzdejimas.

Pfizer Vakcina

Prascrolinau gal 30 komentarų. Šiaip niekada komentarų neskaitau ir nerašau. Eilinį sykį įsitikinau, kad Adekvatus žmonės komentaruose nesimurkdo. Jie daro tai ką turi daryti Adekvatūs žmonės. O pasiklydę Ežiukai toliau vienas ant kito pila purvą kibirais. Kasdiena vyksta natūrali atranka kaip visada.

Anonimas

Sumontuotas is neaiskiu pasaulio ligoniu pooperaciniu palatu gabaliuku, Igarsinimas neatitinka kadru ir judesiu. Vienu zodiu ,,siaubiakas,, durnam lietuvos baudziauninkui. NETIKIM tomis fasistu pasakelem. MES JUS isgamos ISKARSIM.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS