Susitikimas su ERPB atstovais: kreditoriai atgauna pasitikėjimą Vilniaus savivaldybe | Diena.lt

SUSITIKIMAS SU ERPB ATSTOVAIS: KREDITORIAI ATGAUNA PASITIKĖJIMĄ VILNIAUS SAVIVALDYBE

  • 0

Šiandien Vilniaus meras Remigijus Šimašius susitiko su Vilniuje viešinčiais Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) atstovais aptarti Vilniaus miesto savivaldybės išlaidų mažinimo planus, turto valdymo strategiją ir banko pozicijas Vilniaus  atžvilgiu. Ši tarptautinė finansų organizacija teikia finansavimą tiek privačiam, tiek viešajam sektoriui, yra finansavusi energetikos, transporto, savivaldybių ir privataus verslo projektus Lietuvoje.

„Šie metai mums labai svarbūs. Dabar didžiausi iššūkiai mūsų darbotvarkėje – suvaldyti miesto skolą. Čia daugiausia pasiekta atsisakant nebūtinų išlaidų,  ir to bus atsakingai  laikomasi ir toliau“, - susitikime pažymėjo Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Meras atkreipė banko atstovų dėmesį į tai, kad Vilnius regione pirmauja pagal paslaugų centrų plėtrą, tampa atviriausiu naujoms idėjoms miestu, atverdamas vis daugiau duomenų ir suteikdamas galimybę kurti ir išbandyti naujus, miestiečių kasdienį gyvenimą palengvinančius produktus ir paslaugas. „Norėdami, kad vilniečiai turėtų daugiau gerai apmokamų darbo vietų, siekiame, kad Vilnius būtų atviras verslo naujokams, investuotojams ir profesionalams, o talentų,  potencialo ir ambicijų tam mes tikrai turime”,  – sakė Vilniaus meras R. Šimašius.

Savivaldybės administracijos direktorė A. Vaitkunskienė pastebėjo, kad  savivaldybės skola šiais metais stabilizavosi ir nebeauga. Siekiant pertvarkyti skolą, sudaromos naujos mokėjimų atidėjimo ir išdėstymo bei taikos sutartys.

Vilniaus miesto vadovai ERPB pristatė visą eilę teisingų sprendimų, kurie buvo padaryti per pastarąjį pusmetį ir leido atsisakyti miestui nebūtinų išlaidų, taip pat veiklos optimizavimo planą, pokyčius miesto valdyme, savivaldybės įmonių pertvarką, griežtą biudžeto drausmę ir svarbiausius vilniečiams projektus, kuriems siekiama rasti lėšų. Susitikime sutarta ir toliau bendradarbiauti, pasidžiaugta, kad kreditoriai atgauna pasitikėjimą Vilniaus savivaldybe.

GALERIJA

  • Susitikimas su ERPB atstovais: kreditoriai atgauna pasitikėjimą Vilniaus savivaldybe
  • Susitikimas su ERPB atstovais: kreditoriai atgauna pasitikėjimą Vilniaus savivaldybe
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS