Svarstys, ar skirti 100 eurų kompensacijas lankantiems privačius sostinės darželius | Diena.lt

SVARSTYS, AR SKIRTI 100 EURŲ KOMPENSACIJAS LANKANTIEMS PRIVAČIUS SOSTINĖS DARŽELIUS

  • 0

Trečiadienį sostinės Taryba pradeda svarstyti naują tvarką dėl 100 eurų kompensacijos vilniečiams tėvams, kurių vaikai lanko privačius darželius sostinėje. Savivaldybė įpareigotų privačias ugdymo įstaigas sumažinti mokesčių naštą tėvams. Siekiama, kad 100 eurų kompensacijos tvarka įsigaliotų jau nuo šių metų rugsėjo 1 dienos.

Neseniai atlikusi 56 nevalstybinio ugdymo įstaigų apklausą, Savivaldybė išsiaiškino, jog 30 iš jų pritartų tokiam kompensavimo modeliui, kai Savivaldybė skiria po 100 eurų tėvų mokamo mokesčio ne tiesiogiai tėvams, o įstaigoms. Šios būtų savivaldybės įpareigotos sumažinti tėvų mokamą mėnesio mokestį. 26 įstaigoms pasirodė priimtinesnis kitas kompensavimo modelis – 100 eurų kompensacijas mokėti tiesiogiai tėvams, kurie yra sudarę mokymo sutartis su nevalstybine įstaiga.

Tarybos komitetuose bei tėvus vienijančiose visuomeninėse organizacijose bus svarstoma dėl kompensavimo modelio, atsiskaitymo už lėšų panaudojimą tvarkos bei kitos svarbios nuostatos.

Nutarus iš dalies kompensuoti tėvų išlaidas, privačiuose darželiuose vaikų daugės. Apklausos duomenimis, didžioji dauguma privačių darželių pritartų naujai tvarkai, kuri padėtų plėstis ir priimti daugiau darželinukų į privačias ugdymo įstaigas. Tuomet nuo šio rugsėjo jos būtų pasirengusios papildomai priimti 2370 vaikų. Šiuo metu privačius sostinės darželius lanko apie 3000 vaikų. Skaičiuojama, kad preliminariai kompensacijoms šiemet prireiks apie 1,6 mln. eurų.

Išspręsti vietų vaikų darželiuose problemą sostinėje šiuo metu yra vienas svarbiausių naujosios valdžios prioritetų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS