Taksistų siaubas „Uber“ žengia į Vilnių | Diena.lt

TAKSISTŲ SIAUBAS „UBER“ ŽENGIA Į VILNIŲ

  • 0

Tarptautinė keleivių vežimo įmonė „Uber“ žengia į Vilnių. Bendrovės atstovai antradienį pasirašė pasitikėjimo memorandumą su miesto metu Remigiju Šimašiumi.

Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, su bendrove sutarta, kad netrukus sostinėje pradės veikti bandomoji dalijimosi automobiliais programa.

„Vilniuje turi atsirasti nauja paslaugų kokybė, o Vilnius - tapti išmaniuoju miestu. Mes norime gero ir greito aptarnavimo, dalijimosi automobiliais paslaugų, mažėjančių transporto spūsčių. „Uber“ galėtų tapti alternatyva tradicinėms taksi paslaugoms sostinėje ir būti naudinga tiek vairuotojams, tiek keleiviams, tiek Vilniaus svečiams“, - pranešime spaudai sakė R.Šimašius. 

Savivaldybė su bendrove taip pat sutarė ieškoti geriausios reguliavimo praktikos, kuri reglamentuotų dalijimąsi automobiliais ir kelione.

Spalio pradžioje R.Šimašius BNS teigė, kad „Uber“ verslui Lietuvoje kol kas kliudo „saugumo, techninio lygio išlaikymo ir atsakomybės“ reglamentavimas Lietuvoje, pavyzdžiui, prievolė teikiant taksi paslaugas turėti plafoną, taksometrą, geltonos spalvos numerį, būti išlaikius specialų egzaminą. „Uber“ šių principų netaiko, be to, priešingai nei tradicinis taksi, bendrovė neteikia paslaugų, kuomet į automobilį galima įsėsti tiesiog gatvėje.

JAV, San Franciske, įsikūrusi bendrovė „Uber International“ veikia 60-yje pasaulio valstybių, tarp jų - Estijoje bei Lenkijoje. Bendrovė veikia per mobiliąją aplikaciją, kurią įsidiegę vartotojai gali išsikviesti vairuotojus, naudojančius savo asmeninius automobilius.

Dėl „Uber“ veiklos šiemet vyko dideli taksi vairuotojų protestai Vokietijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Danijoje, Didžiojoje Britanijoje, taip pat Kolumbijoje, Kinijoje. Mobili aplikacija dėl nesąžiningos konkurencijos ir trūkstamų leidimų buvo uždrausta Ispanijoje, dėl incidentų su keleiviais - Indijos sostinėje Delyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS