Teisėjų etikos ir drausmės komisija nusprendė teisėjai V. Balčytienei kelti drausmės bylą | Diena.lt

TEISĖJŲ ETIKOS IR DRAUSMĖS KOMISIJA NUSPRENDĖ TEISĖJAI V. BALČYTIENEI KELTI DRAUSMĖS BYLĄ

  • 10

Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) priėmė sprendimą Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai Violetai Balčytienei iškelti drausmės bylą ir perduoti ją nagrinėti Teisėjų garbės teismui, pirmadienį pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Komisija konstatavo, kad V. Balčytienės elgesys – nesuderinamas su geru teisėjos vardu, kenkia teismo autoritetui ir tai sudaro teisėjos drausminės atsakomybės pagrindą.

Pasak pranešimo, tokį sprendimą lėmė surinkta informacija apie V. Balčytienės elgesį su kitais teismo teisėjais.

„TEDK sprendime pažymėjo, jog V. Balčytienė savo santykiuose su teisėjais nevengia sudaryti tokių situacijų, dėl kurių teisėjai patiria įtampą ir negali sklandžiai nagrinėti bylų, o dėl jos elgesio teisėjai atsiduria nelygiavertėje padėtyje“, – teigiama pranešime.

Taip pat nurodoma, kad teisėja nesugebėjo sklandžiai organizuoti savo darbo kolegijose. Pasak pranešimo, su ja vienoje kolegijoje dirbantys teisėjai patiria organizacinius darbo kolegijoje sunkumus, tenka atidėti bylų nagrinėjimą.

Be to, nustatyta, kad jau išnagrinėjus bylą, 2021 metų gruodžio 9 dienos nutartimi teisėja nusišalino nuo šios administracinės bylos nagrinėjimo, taip nesilaikydama Teisėjų etikos kodekse įtvirtintų pavyzdingumo bei pareigingumo principų.

TEDK teigimu, procesinius dokumentus pasirašinėdama atgaline data teisėja pažeidė padorumo bei pareigingumo principus ir pažemino teisėjos vardą bei pakenkė teisminės valdžios autoritetui.

Teisėjų garbės teismas šių metų birželį V. Balčytienei jau buvo pareiškęs pastabą dėl Teisėjų etikos kodekso pagarbos žmogui, padorumo, pavyzdingumo ir pareigingumo principų reikalavimų pažeidimo.

Tuomet teismas nustatė, jog teisėja su teismo personalu elgėsi netinkamai, byloje užfiksuota, kad dėl netinkamo, nepagarbaus, nekorektiško elgesio su teisėja atsisako dirbti teismo kolegos, personalo darbuotojai. Byloje taip pat užfiksuota, kad V. Balčytienė be pateisinamos priežasties neatliko savo pareigos – nagrinėti bylas ir vykdyti teisingumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Pastabus

Matyt šis teismas neturi ką veikti, jeigu tik tokios problemos

Jurgis

Teko susidurti. Puiki teiseja. Sekmes

Kokia visuomenės dugno demonstracija

Kai Mu mū universitete išduoda teisiniams diplomus už pinigus, kai beraščiai ir idiotai tampa teisėjais, prokurorais ir kitais teismus aptarnaujančiais, kai jų šeimose visi iįsigimę ir per narkomanų supuvusios klynus nesimato net horizonto - jų dukros išaugusios narkašės, prokurorų, žinomesnių teisėjų seserys net į žmones nepanašios, o labiau primena gyvulius, kai teismuose yra už pinigus sudaromi cirko scenarijai ir į posėdžius vaikšto pusnarkašiai teisėjai prasmirdę pigiu žolės dūmu....kokia čia dar kalba apie Lietuvos teismų ir prokuratūrų sistemos išlikimą? Minimaliausių kriterijų neatitinka . Balaganas sistema išlaikoma iš mokesčių mokėtojų. Prokyratūrose gauruotas durnelės per TV kalba, pasakoja, pristatinėjo bylų eigą kaip cirko programą. Tokio nuosmukio ir defektyvių žmonių sankaupos kaip jurisdikcijos sistemoje nėra net medicinoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS