Teismas atmetė K. Pūko skundą dėl tėvystės atostogų | Diena.lt

TEISMAS ATMETĖ K. PŪKO SKUNDĄ DĖL TĖVYSTĖS ATOSTOGŲ

  • 5

Buvusio Seimo nario Kęstučio Pūko skundą dėl jam nesuteiktų tėvystės atostogų Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė kaip nebeaktualų.

„Pagal pareiškėjo skunde suformuluotą reikalavimą, jo tenkinimo atveju, teismo procesinio sprendimo įvykdymas pagal byloje nustatytas faktines aplinkybes yra neįmanomas. Dėl šių priežasčių teismas (...) daro išvadą, jog tenkinti pareiškėjo skundo nėra pagrindo“, – rašoma teismo pranešime spaudai.

Kaip pranešė teismas, K. Pūkas prašė teismo skubos tvarka pripažinti neteisėtu Seimo pirmininko neveikimą, neišleidžiant jo vaiko priežiūros atostogų ir įpareigoti Seimo pirmininką priimti potvarkį, kuriuo jis iki 2020 metų būtų išleistas tėvystės atostogų.

Teismas konstatavo, kad pareiškėjas, kreipdamasis į teismą, siekė apginti savo, kaip Seimo nario, galbūt pažeistą teisę į vaiko priežiūros atostogas. Taigi, ginčas iš esmės susijęs su Seimo nario statusu, jam suteikiamomis socialinėmis garantijomis.

Dabar K. Pūkas nebėra Seimo narys, todėl teismas konstatavo, kad skundo  nagrinėjimas ir vertinimas yra nebeaktualus.

Šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Šių metų sausio 12 dieną vykstant apkaltos procesui K. Pūkas pats įteikė pareiškimą, kad atsisako parlamentaro mandato. Seimas tuoj pat patvirtino jo atsisakymą.

Anksčiau Konstitucinis Teismas K. Pūką pripažino sulaužius priesaiką ir pažeidus Konstituciją. Įtariama, kad būdamas Seimo nariu jis seksualiai priekabiavo prie jo padėjėjomis norėjusių įsidarbinti ar šias pareigas ėjusių merginų.

Prokuratūra K. Pūkui yra pateikusi įtarimus dėl seksualinio priekabiavimo ir netinkamo ginklo laikymo. Nukentėjusiaisiais pripažinti keturi asmenys.

K. Pūkas į parlamentą buvo išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

f

as manau. g, k , puka niekas nenurungs , nes teisibe jo pusej .

f

budeliam irgi ruosiama kilpa, nepergivenkit

...

Negi teismui iškilo abejonės dėl paties tėvystęs fakto?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS