Teismas atsisakė priimti „Vilniaus nacionalinio stadiono“ skundą | Diena.lt

TEISMAS ATSISAKĖ PRIIMTI „VILNIAUS NACIONALINIO STADIONO“ SKUNDĄ

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paskelbė, kad atsisako priimti nagrinėti bendrovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ skundą dėl Vilniaus miesto savivaldybės sprendimo pašalinti bendrovę iš Daugiafunkcio komplekso koncesijos konkurso, praneša Vilniaus miesto savivaldybės administracija.

Teisėjų atrankos kolegija, susipažinusi su skundo argumentais, nusprendė, kad skunde nekeliama tokių teisės klausimų, kurie atitiktų bylos peržiūrėjimo kasacine tvarka pagrindus. Teisėjų atrankos kolegijos vertinimu, skundo argumentais nepagrindžiama, kad teismai netinkamai taikė ir pažeidė skunde nurodytas teisės normas.

„Sprendimas nepriimti skundo parodo, kad Vilniaus miesto savivaldybė bei projekto komisija buvo teisūs, iš naujo pašalindami bendrovę „Vilniaus nacionalinis stadionas“ pasiūlymą, o visos konkurso procedūros gali būti toliau tęsiamos su vieninteliu Daugiafunkcio komplekso konkurse likusiu dalyviu, bendrove „Axis Industies“, – savivaldybės pranešime cituojamas savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Ši nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Įmonė „Axis Industries“ projektą su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“, „Populous“ bei „Cloud architektai“ ketino įgyvendinti už 79,9 mln. eurų (be PVM). Vis dėlto prieš kurį laiką P. Poderskis sakė, kad dabartiniu scenarijumi projekto vertė gali pakilti iki 106 mln. eurų (su PVM) arba iki maždaug 90 mln. eurų be PVM.

Vilniaus miesto taryba yra nutarusi nacionaliniam stadionui iš 2023 metų savivaldybės biudžeto numatyti 50,107 mln. eurų.

Vilniaus miesto savivaldybė kurį laiką bylinėjosi su iš konkurso pašalinta įmone „Vilniaus nacionalinis stadionas“ (VNS), kuri skundė teismui savivaldybės sprendimą ją pašalinti iš konkurso.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nereikia

jokio ten stadiono, jai ką, tai Kaune tuoj bus pastatytas, o to Vilniaus stadiono statybai skirti pinigai kaip prieš 10 metų buvo pavogti ir net nebuvo rasti, tai didžiausia tikimybė, kad visa tai ir vėl pasikartos

Tai va...

Viskas aišku. Liūdna.

Darbų vykdytojas

Buldozeriai į Trasą!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS