Teismas galutinai nutarė: „Vilniaus vandenys“ už taršą turės sumokėti 3 mln. eurų | Diena.lt

TEISMAS GALUTINAI NUTARĖ: „VILNIAUS VANDENYS“ UŽ TARŠĄ TURĖS SUMOKĖTI 3 MLN. EURŲ

  • 10

Didžiausia Lietuvoje vandentvarkos įmonė „Vilniaus vandenys“ privalo sumokėti 3 mln. eurų mokestį už 2014-2018 metais į aplinką neteisėtai išleistus ir nedeklaruotus teršalus, galutinai nutarė teismas.

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) penktadienį pranešė, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas lapkričio 3-iąją atmetė „Vilniaus vandenų“ skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti departamento sprendimą bendrovei priskaičiuoti 3 mln. eurų už taršą be leidimo.

„Įmonė apeliaciniame skunde teigė, kad už pažeidimus atsakingas AAD ir Aplinkos apsaugos agentūra, nes jos pačios turėjo nurodyti įmonei pasikeisti taršos leidimus“, – teigiama pranešime.

Anot jo, teismas konstatavo, jog įmonė sąmoningai neapskaitė ir nedeklaravo teršalų ir taip juos nuslėpė.

AAD teigimu, bendrovės valdomos Vilniaus, Šalčininkų ir Nemenčinės nuotekų valyklos 2014–2018 metais be privalomo taršos leidimo kartu su nuotekomis išleido ftalato ir fenolių, jų nedeklaravo, todėl jai apskaičiuotas mokestis didesniu tarifu.

Iš pradžių departamentas suskaičiavo, kad „Vilniaus vandenys“ turėtų sumokėti 7,6 mln. eurų mokestį, bet pirmosios instancijos teismas jį sumažino iki 3 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

skiep

ar kaltininkai is savo kiseniu mokes ar zmones sumokes pakelus tarifa? Manau,kad kaltininkai nesumokes ne cento i s savo kisenes.

Klpd.

Ot moliai, kur tik nepažiūrėsi, kiek visoje šalyje tokių pavyzdžių, kai pagauna ir baudžia, vistiek nesusilaiko neteršę. Niekaip į krames neina įkalt, kad DABAR REIKIA DIRBTI TAIP KAIP REIKIA...Nors ant sudelio kokio - vistiek neatsispiria pataupyt..:D) Reikėtų didint dar daugiau aplinkosaugininkų galias ir jų skaičių. Matot kad nė velnio tokie antigamtininkai nesiliauja sukčiavę..Aš dar įvesčiau kad tokiems padarius antrą panašų nusižengimą pirminė bauda būtų dvigubinama

Sumokes zmones,

bet imone iskart taps kristoline,o tarsa - svari!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS