Teismas nusprendė: Šeimų sąjūdžiui leidimas mitingui Vasario 16-ąją neišduotas pagrįstai | Diena.lt

TEISMAS NUSPRENDĖ: ŠEIMŲ SĄJŪDŽIUI LEIDIMAS MITINGUI VASARIO 16-ĄJĄ NEIŠDUOTAS PAGRĮSTAI

Vilniaus miesto savivaldybė elgėsi teisėtai ir pagrįstai Šeimų sąjūdžiui neišduodama leidimo mitingui prie J. Basanavičiaus paminklo Vasario 16-ąją, nusprendė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį atmetė Šeimų sąjūdžio skundą.

Pasak teismo, Susirinkimų įstatymas nustato, kad minint valstybės šventes: vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, pirmumo teisė pasirinkti renginio vietą ir laiką suteikiama valstybės ar savivaldybių institucijoms.

Vilniaus savivaldybės administracija sausio 26 dieną gavo Šeimų sąjūdžio pirmininko Raimondo Grinevičiaus pranešimą apie vasario 16 dieną, 11–14 valandomis, planuojamą mitingą su edukacine programa prie paminklo J. Basanavičiui. Buvo nurodyta, kad mitinge dalyvautų iki tūkstančio žmonių.

Vėliau administracija R. Grinevičiui pranešė, kad negali suderinti pareiškėjo planuojamo mitingo, kadangi minėta vieta įtraukta į valstybės ir savivaldybės institucijų organizuojamus renginius.

Vėliau administracija raštu informavo pareiškėją apie Vilniaus kultūros centro organizuojamus renginius, vyksiančius vasario 16-ąją, be kita ko, ir prie J. Basanavičiaus paminklo.

Savivaldybei atmetus Šeimų sąjūdžio prašymą leisti Vasario 16-ąją rengti mitingą J. Basanavičiaus aikštėje, judėjimas pateikė naujus prašymus leisti mitingus Rotušės ir Katedros aikštėse.

Leidimas Šeimų sąjūdžiui neišduotas žvalgybos institucijoms įspėjus apie galimas provokacijas Vasario 16-ąją.

Pernai rugpjūčio 10-osios vakarą prie parlamento rūmų Vilniuje kilo riaušės. Jos prasidėjo po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Nepasitenkinimą protestuotojai reiškė ir Sausio 13-osios minėjimo metu Nepriklausomybės aikštėje, kai nušvilpė kalbas sakiusias premjerę Ingridą Šimonytę bei Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Regina B.

Mitingas yra gerai skleisti idėjas ar tai kas nepatinka, bet šiuo metu yra labai daug provokatorių, tai labiausiai ir kenkia mums visiems, nes tada priešai tai išnaudoja savo tikslams. Tiesa nepriklausau šeimų sąjūdžiui, nes jūs gaunate tik šeimos vertybes, nesu nei lesbietė ar pan. , bet jūs nematote, kad dabar viskas skirta šeimoms o vienišiai taip ir liko kitoje plotmėje. Beto, ar ne šeimos pareiga atstatyti mokytojo prestižą vaikų akyse, rodyti pavyzdį vaikams kaip gyventi ir kaip sąžiningai pelnytis duoną , kokia turi būti lytinė orientacija , o rusų kalba yra graži, todėl nepainiokime sąvokų su jų agresija. Tiesa, esu lietuvė, kovojau už laisvą Lietuvą ir labai daug žinau apie jaunimą ir moksleivius, ko nežino tėvai ( jeigu sužinotų pašiurptų ) nes man kartais jie papasakoja.

Pirmiausiai reika

išrominti provokatorius,tokius kaip tu, troline fufaike.

Reikia pas musvuždrausti rusu kalba

Tai fašistų kalba. Dabar pats laikas, po truputį, mažinti rusiškų mokyklų, tikrinti, kaip ten vaikai mokomi lietuvių kalbos ir laikas šalinti rusišku-sovietinius stabus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS