Teismas nutraukė bylą dėl 200 litų baudos P. Gražuliui | Diena.lt

TEISMAS NUTRAUKĖ BYLĄ DĖL 200 LITŲ BAUDOS P. GRAŽULIUI

  • 7

Vilniaus apygardos teismas nutraukė bylą, kurioje parlamentarui Petrui Gražuliui buvo skirta 200 litų bauda už specialiosios policijos juostos perėjimą prieš homoseksualų eitynes sostinėje.

Apygardos teismas dar gruodžio 18 dieną nusprendė naikinti spalį Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtą nutartį, kuria netenkintas P.Gražulio skundas dėl skirtos baudos.

Teismų informacinėje sistemoje "Liteko" nurodoma, kad apygardos teismas taip pat nusprendė administracinio teisės pažeidimo bylą apskritai nutraukti.

Apygardos teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas spalį netenkino Seimo nario P.Gražulio skundo dėl policijos skirtos 200 litų baudos už specialiosios policijos juostos perėjimą prieš homoseksualų eitynes sostinėje. Apylinkės teismo vertinimu, ištyrus bylos aplinkybes, buvo visiškai įrodyta, kad P.Gražulis pažeidė Administracinių teisės pažeidimų kodekso 187 straipsnio ketvirtą dalį, todėl teismas skundą atmetė ir nutarimą paliko nepakeistą.

Prieš homoseksualų eitynes Vilniuje liepos 27 dieną P.Gražulis buvo sulaikytas, kai su šių eitynių priešininkais bandė prasibrauti pro policininkų užkardą. Seimo narys buvo įsodintas į policijos automobilį ir išgabentas.

P.Gražuliui skirta 200 litų bauda už tai, kad jis Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą "Stop" juostą.

Skirtą piniginę baudą parlamentaras apskundė teismui.

Dar vieno teismo proceso P.Gražulis nesulauks, nes Seimas nedavė sutikimo patraukti jį administracinėn atsakomybėn.

Policija jam yra surašiusi protokolą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 187 straipsnio antrą dalį. Jame nurodyta, kad parlamentaras šių metų liepos 27 dieną Vilniuje, Gedimino prospekte, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų sustoti, neiti į renginį "Baltic Pride 2013" bei neperžengti specialios policijos juostos "Stop policija", bei aktyviais veiksmai naudodamas jėgą, stumdamas policijos pareigūnus bandė prasiveržti į renginį ir sulaikomas bandė ištrūkti.

Kadangi už šį pažeidimą numatoma bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštu nuo 15 iki 30 parų, Seimas turėjo priimti sprendimą dėl parlamentaro teisinio imuniteto panaikinimo.

Prieš trejus metus Seimas taip pat atsisakė panaikinti P.Gražulio teisinį imunitetą panašioje byloje. Tuomet per pirmąsias gėjų eitynes jis irgi nepaisė pareigūnų nurodymų, perlipo barjerą. Parlamentui nepanaikinus Seimo nario neliečiamybės, P.Gražuliui skirta bauda tik dėl vieno pažeidimo, už kurį areštas neskiriamas, kiti pažeidimai liko nenagrinėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

is Kauno

Su Naujaisiais Metais!!!!!!!!!!!!!!!!

is Kauno

Su Naujaisiais Metais!!!!!!!!!!!!!!!!

is Kauno

Su Naujaisiais Metais!!!!!!!!!!!!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS