Imamasi sprendimų nugriauti Vilniaus Šeškinės stadiono griaučius | Diena.lt

IMAMASI SPRENDIMŲ NUGRIAUTI VILNIAUS ŠEŠKINĖS STADIONO GRIAUČIUS

Vilniaus savivaldybė trečiadienį ėmėsi svarstyti, ar Šeškinėje stovinčius stadiono griaučius galima pripažinti netinkamais naudoti.

Galutinį sprendimą tikimasi priimti kitame tarybos posėdyje. Tai leistų vėliau nugriauti buvusių statybų liekanas – šiame sklype ketinama statyti naują daugiafunkcinį kompleksą su futbolo stadionu.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio, tarybai pritarus, bus sudaryta komisija dėl turto nurašymo ir likvidavimo, ji prižiūrėtų griovimo darbus.

„Pažymime, kad dėl to nėra prisiimami jokie įsipareigojimai savivaldybei, bet atrišamos rankos bet kokio stadiono projekto statytojui įgyvendinti savo siūlomas vizijas, nepaisant to, kas tas galutinis statytojas bus. Reikia paminėti ir tai, kad pagal galiojančius teritorijų planavimo dokumentus, ten galima tik visuomeninės paskirties objektų statyba“, – BNS atsiųstame komentare sako P. Poderskis.

Anot jo, taip taupomas laikas, kad būsimasis stadiono statytojas ir koncesininkas  galėtų laiku pradėti įgyvendinti sutartį. Anot jo, griovimą tikimasi pradėti jau šį rudenį, darbų kaina bus įtraukta į sąmatą.

„Tai nereiškia, kad pradėsime griauti stadiono griaučius jau dabar ir tai nereiškia, kad savivaldybei tenka atsakomybė pačiai tuos griaučius nugriauti“, – sakė P. Poderskis.

Nacionalinio stadiono Vilniuje statybų ir koncesijos konkursą laimėjo „Axis Industries“ su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“ ir architektų įmonėmis „Populous“ bei „Cloud architektai“. Konsorciumas kompleksą, kuriame būtų futbolo stadionas, trys lauko futbolo aikštės, šešios dengtos krepšinio aikštelės, kultūros centras, biblioteka, vaikų darželis ir nacionalinis sporto muziejus, siūlo pastatyti už 79,9 mln. eurų. Paties futbolo stadiono kaina pasiūlyme sudaro 33,8 mln. eurų.

Planuojama, kad 22 ha komplekso teritorijoje įrengtas futbolo stadionas talpins ne mažiau kaip 15 tūkst. žiūrovų.

Savivaldybė nurodo, kad į daugiafunkcinį kompleksą numatyta investuoti 88,45 mln. eurų, iš jų 40,66 mln. eurų  sudarys ES lėšos, 44,29 mln. eurų – valstybės, dar 3,34 mln. eurų – savivaldybės lėšos. Vyriausybė yra įsipareigojusi iš viso per 25 metus komplekso statyboms ir išlaikymui, renginiams iš viso skirti 53 mln. eurų.

Vyriausybė 2007 metais nacionalinio stadiono projektui buvo skyrusi 100 mln. litų (beveik 29 mln. eurų), tada statybų darbai pajudėjo, bet 2008 metais dėl lėšų stygiaus jie sustojo. Vėl atgaivinus statybą, 2009 metų lapkritį Aukščiausiasis Teismas paskelbė, jog įmonių „Vilniaus kapitalinė statyba“ ir " Veikmė“ sutartis dėl stadiono statybos buvo pasirašyta neteisėtai ir yra niekinė.

Pirmąkart nacionalinis stadionas Vilniuje suprojektuotas dar 1985 metais, o pradėtas statyti 1987 metais - per ketverius metus buvo sumontuoti tribūnų pamatai ir dalis rėmų, bet po kelerių metų konstrukcijos buvo užkonservuotos.

GALERIJA

  • Imamasi sprendimų nugriauti Vilniaus Šeškinės stadiono griaučius
  • Imamasi sprendimų nugriauti Vilniaus Šeškinės stadiono griaučius
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jega

Geros brangios skaldos bus nemazai, vertejo tiek stengtis. JEGA ir kaip ten sako viskas pagal istaymus

vel

vel didysis pasipinigavimas is biudzeto...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS