Sostinės stadiono liekanų sprogdinimas – vėl nuostolingas: dužo BMW stiklas | Diena.lt

SOSTINĖS STADIONO LIEKANŲ SPROGDINIMAS – VĖL NUOSTOLINGAS: DUŽO BMW STIKLAS

Penktadienį Vilniaus Šeškinės mikrorajone tęsiami senų Nacionalinio stadiono konstrukcijų sprogdinimai. Šį kartą taip pat neišvengta problemų.

Rugsėjo 16 dieną, penktadienį, Šeškinėje vėl griaudėjo sprogimai. Kaip portalui diena.lt teigė Vilniaus policijos atstovė, buvo gauti du pranešimai – žmonės skundėsi sprogdinimais bei jų padaryta žala.

Pirmojo skambučio sulaukta 9.43 val. Asmuo informavo, kad galimai per sprogimą buvo išdaužtas automobilio BMW stiklas.

Atvykus pareigūnams, pranešėjas pareiškė, kad dėl įvykio neturi pretenzijų, nes su atsakingais darbus atliekančios įmonės darbuotojais sutarta, kad žala bus atlyginta.

Taip pat 9.58 val. gyventoja pranešė, kad nurodytu adresu sprogdinamos Nacionalinio stadiono konstrukcijos. Teigiama, kad pranešėja gyvena Deltuvos gatvėje ir piktinasi, jog dėl to pas ją namuose dreba sienos ir langai.

Per antrąjį detonavimą penktadienį imtasi papildomų saugumo priemonių: sprogmenų zonos buvo užpiltos dvigubai storesniu sluoksniu, jis buvo uždengtas metaliniu tinklu, uždėti smėlio maišai.

Kaip BNS informavo savivaldybės vicemeras Valdas Benkunskas, po pastarojo incidento nuspręsta, kad ardyti ankstesnių statybų liekanas šiuo būdu nėra saugu, tad savivaldybė stabdo šiuos darbus.

„Vilniaus BDT“ penktadienį informavo, kad bendrovei „Detonas“ sprogdinant gelžbetoninines pamatų konstrukcijas, „tikėtina, kad iš statybvietės atskriejusi skeveldra išdaužė netoli teritorijos stovėjusio automobilio lango stiklą“.

„Rengiantis sprogdinimui buvo imtasi papildomų saugumo priemonių, deja, gali būti, kad jos tinkamai nesuveikė. Incidento aplinkybes išsiaiškins specialistai, tačiau akivaizdu, kad jei rizikos neįmanoma visiškai neutralizuoti, šio būdo reikia atsisakyti. Likusius senojo stadiono konstrukcijos blokus smulkinsime kitomis priemonėmis. Gyventojams bus atlyginta už apgadintą jų turtą“, – sakė BDT direktorius Giedrius Masalskas.

„Šiandien buvo baigtas pirmadienį padėtų sprogmenų sutvarkymas – iškasti juos buvo nesaugu, su „Aro“ ir kitais specialistais šnekėjome, kad būtina dėl saugumo sprogmenis detonuoti. Kaip suprantu, smūgio banga automobilio „Akropolio“ aikštelėje langą išdaužė. Kadangi pasitikėjimo šiuo procesu dėl saugumo neturime, stabdome tą leidimą ardyti pamatus sprogmenimis“, – BNS sakė vicemeras.

Anot jo, toliau pamatai bus ardomi kitais būdais.

Primename, kad pirmadienį po vykdytų konstrukcijų sprogdinimų Šeškinės gyventojai pranešė apie akmenis ir nuolaužas, kurios pataikė į gyvenamuosius namus. Vilniaus miesto savivaldybė feisbuko paskyroje informavo, kad sprogdinimo darbai buvo sustabdyti.

Po šiuo savivaldybės įrašu gyventojai pirmadienį dalijosi nuotraukomis iš greta Nacionalinio stadiono esančių gyvenamųjų pastatais bei klausė, ar normalu, kad nuolaužos pataiko į gyvenamus namus.

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad sprogdinant nacionalinį stadioną Vilniuje buvo apgadinti aplinkiniai pastatai, stadiono griovėjai tokią informaciją neigė. Neva sprogdinimai vykdomi užtikrinant visišką saugumą, todėl aplinkinių pastatų tikrai neapgadins.

Vis dėlto apie galimą betono luitų lietų aplinkinių rajonų gyventojų savivaldybė ir seniūnija nebuvo įspėjusi, tik informavo, kada ketina detonuoti betoną. Savivaldybė savo ruožtu sakė, kad nebuvo gavusi jokio oficialaus skundo dėl apgadintų pastatų, o jei taip ir įvyko, ragino kreiptis į draudėjus.

Planuojama, kad čia bus pastatyti aštuoni statiniai: futbolo stadionas, sporto centras, dvi futbolo treniruočių aikštės, lengvosios atletikos apšilimo zona ir stadionas, kultūros centras bei 300 vietų vaikų darželis.

GALERIJA

  • Sostinės stadiono liekanų sprogdinimas – vėl nuostolingas: dužo BMW stiklas
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Apkaltins,

kad ne ten pastate ta bimbala ir tiek...

????

Ar pastatys?Vel sukiš didelius pinigus ir sustos..

Antanas

Iš filmuotos medžiags aiškiai matosi - sprogmenų įdėta bene du kartus per daug. Užtaisas turi tik susmulkint luitą, o ne išmėtyti į šalis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS