Trakuose bus atnaujinti pėsčiųjų takai | Diena.lt

TRAKUOSE BUS ATNAUJINTI PĖSČIŲJŲ TAKAI

  • 0

Trakuose šiemet ir kitąmet ketinama atnaujinti pėsčiųjų takus. Rajono merė sako, kad po atnaujinimo jie bus labiau pritaikyti pasivaikščiojimui.

Ketinama atnaujinti 1,3 kilometro pėsčiųjų tako palei Bernardinų (Lukos) ežerą, šiuo metu jau vyksta tako prie Totoriškių ežero atnaujinimo darbai.

„Labai dažnai žmonės skundžiasi, ypač kai rudenėja, kad neapšviestos tos vietos, tai apsišvies ir bus galima labai smagiai nuo autobusų stoties iki pat tiltų pasivaikščioti“, – BNS sakė merė Edita  Rudelienė.

Bus atnaujinta danga, įrengtas apšvietimas, mažoji architektūra, suoliukai, šiukšliadėžės ir svarbiausia, apšviestas takas bus, tai bus galima ir vakarais pasivaikščioti.

Anot jos, artimiausiu metu ketinama skelbti rangovo konkursą, o darbus pradėti pavasarį. Takas prie Bernardinų ežero turėtų būti sutvarkytas kitąmet. Iš viso jo ilgis siekia 2,5 kilometro, likusią dalį vėliau taip pat ketinama atnaujinti.

Dėl 680 metrų ilgio tako prie Totoriškių ežero atnaujinimo savivaldybė rugpjūtį pasirašė 331,8 tūkst. eurų vertės sutartį su bendrove „Statybos verslas“. Darbus planuojama užbaigti šiemet.

„Bus atnaujinta danga, įrengtas apšvietimas, mažoji architektūra, suoliukai, šiukšliadėžės ir svarbiausia, apšviestas takas bus, tai bus galima ir vakarais pasivaikščioti“, – sakė E. Rudelienė.

Šio projekto darbai bus finansuojami iš Susisiekimo ministerijos paskirstytų 150 mln. eurų greitai įgyvendinamiems kelių projektams, taip siekiant atgaivinti šalies ekonomiką. Tuo metu tako palei Bernardinų ežerą 520 tūkst. eurų skirta iš bendro Lenkijos ir Lietuvos „Interreg“ projekto.

Pasak E. Rudelienės, šiuo metu taip pat atnaujinami takai Gedimino ir Aukštadvario gatvėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS