Turto bankas imasi būtiniausių Vilniaus sporto rūmų remonto darbų | Diena.lt

TURTO BANKAS IMASI BŪTINIAUSIŲ VILNIAUS SPORTO RŪMŲ REMONTO DARBŲ

  • 4

Turto bankas planuoja atlikti būtiniausius remonto darbus Vilniaus sporto rūmuose.

Kaip pirmadienį informavo įstaiga, siekiant apsaugoti pastatą nuo aplinkos poveikio, skelbiamas konkursas rūmų stogo sandarinimo ir tvarkymo darbams, taip pat bus demontuojamos pavojų šiuo metu keliančios pakabinamos lubos.

Pasak Turto banko, neatidėliotino rūmų remonto nuspręsta imtis atlikus techninę pastato ekspertizę. Konstatuota, kad į pastatą per kiaurą stogą skverbiasi vanduo, o pakabinamų lubų konstrukcijos nėra stabilios.

„Mūsų tikslas ir pareiga užtikrinti tinkamą šio kultūros paveldo objekto priežiūrą. Be to, iki bus parengta senųjų Šnipiškių žydų kapinių ir atminties vietos dabartiniuose Sporto rūmuose įamžinimo koncepcija bei siekiant, kad statinio būklė neblogėtų, jie turi būti tinkamai užkonservuoti“, – pranešime sakė Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Mūsų tikslas ir pareiga užtikrinti tinkamą šio kultūros paveldo objekto priežiūrą.

Pasak Turto banko vadovo, šiuo metu nerimą kelia ir neatsargūs į pastatą ar ant jo bandantys patekti asmenys. Norima sporto rūmų pastatą tinkamai aptverti, užsandarinti visas angas, kad nepatektų paukščiai ir žmonės.

Visi darbai Vilniaus sporto rūmuose turėtų būti baigti 2023-ųjų pirmąjį ketvirtį.

Šiuo metu nenaudojamą pastatą ankstesnės Vyriausybės svarstė rekonstruoti pritaikant jį Kongresų centrui, tačiau šių planų Ingridos Šimonytės Ministrų kabinetas atsisakė dar pernai. Tuomet teigta, kad COVID-19 pandemija pakeitė konferencinio turizmo rinką ir aplinką, todėl rūmų vizija keičiasi. Premjerė Ingrida Šimonytė tuomet tvirtino, kad įgyvendinti projektą nebūtų finansiškai saugu.

Šiemet sausį I. Šimonytė sakė, kad rūmai galėtų tapti muziejumi ar memorialu, skirtu Lietuvos žydų istorijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

temidė

Ar žydai kažkokia išskirtinė tauta?

Trachtenbergas

Jokiu darbu-pasakė žydas.

senis

toj išlys moiše ir leptels o kodėl mūsų neatsiklausėt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS