Turto bankas jau dairosi būsimų Kongresų centro nuomininkų | Diena.lt

TURTO BANKAS JAU DAIROSI BŪSIMŲ KONGRESŲ CENTRO NUOMININKŲ

Turto bankas gavo šešių tiekėjų pasiūlymus ir pastabas dėl teikiamų būsimo Vilniaus kongresų centro nuomos dokumentų.

„Panašiai tų (tiekėjų - ELTA) ir tikėjomės“, - Eltai sakė Turto banko atstovė Girda Valiulytė, paklausta, ar pateiktų pasiūlymų skaičius atitiko lūkesčius.

Vertinant preliminariai, pateikti pasiūlymai yra gana išsamūs, teigė G. Valiulytė. Kol kas susidomėjusieji tiekėjai neįvardijami. Pasiūlymai bus vertinami iki vasario 15 dienos, jų apibendrinimus žadama pateikti ir viešai.

Paskutinė diena tiekėjams elektroniniu paštu pateikti pastabas ir pasiūlymus buvo ketvirtadienis.

Kaip ELTA jau rašė, valstybės įmonė Turto bankas planuoja skelbti Vilniaus kongresų centro nuomos konkursą, o prieš tai organizuoja nuomos dokumentų viešąjį aptarimą. Susidomėjusių tiekėjų buvo prašoma pateikti savo pasiūlymus.

Tikimasi vasario 15 d., išnagrinėjus tiekėjų pasiūlymus ir pastabas, pakviesti visus suinteresuotus asmenis į viešą susitikimą, kurio metu bus galima aptarti pateiktą informaciją.

Turto banko teigimu, įgyvendinus Vilniaus kongresų centro projektą, bus ne tik išsaugotas unikalus kultūros paveldo vertybės objektas, bet ir sukurtas universalus tarptautinius standartus atitinkantis kultūros ir konferencijų centras.

Šių buvusių Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukciją Vyriausybė pripažino valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Rekonstrukcijai nutarta skirti iki 29 mln. eurų. Projektas bus įgyvendinamas naudojantis valstybės biudžeto, valstybės išteklių fondų bei paskirtojo vykdytojo lėšomis.

Pernai lapkričio viduryje Turto bankas paskelbė, kad Kongresų centro rekonstrukcijos techninį projektą rengs keturių bendrovių grupė, kurią sudaro bendrovės „Archimenai“, Projektavimo ir restauravimo institutas, „Vilniaus architektūros studija“ ir Sigito Kuncevičiaus projektavimo firma. Sutarties vertė - beveik 722,4 tūkst. eurų su PVM.

Rekonstrukcijos pabaigos terminas dėl stringančių viešųjų pirkimų procedūrų Vyriausybės sprendimu atidėtas porai metų, iki 2021 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

aha

dar nepastate,o jau jiesko 'nuomininku' euram idplaut,beda,valstybe vis daugiau skursta ,per visokius prixvatininkus.

>

Saragina kontora,musu pinigu skalbykla,koks turto bankas.Negi Valstybei ???,turi rupeti 1970m statybos,Viniaus, griuvena?Jei tai autentika,kodel nesiremia autentiskais projektais?Kodel taskomi milijonai ???Jei tai tipiniai CCCP,Lenigrado projektuotoju kepiniai,"priristi Vilniuje",tada ,ka YRA ???Kur,"prirista grupes draugu",Lietuva ,gali nuvaziuoti,okupantu-komuniagu, "itemptais lynais"??? Kuom turi uzsiimti Valstybe,skaitykite Lietuvos Respublikos KONSTITUCIJA !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS