Tyrimas: Vilnius – tarp skaidriausių Europos sostinių | Diena.lt

TYRIMAS: VILNIUS – TARP SKAIDRIAUSIŲ EUROPOS SOSTINIŲ

Vilnius patenka tarp geriausiai savo veiklą viešinančių Europos sostinių, rodo nevyriausybinės su korupcija kovojančios organizacijos „Transparency International“ atliktas tyrimas.

Analizės ataskaitoje Lietuvos sostinė yra tarp miestų, pažymėtų žaliai. Taip įvertinti buvo ir Kijevas, Madridas, Praha, Priština bei Talinas.

Kitaip nei didelė dalis miestų, Vilniaus savivaldybės puslapyje yra skelbiama mero darbotvarkė, tarybos narių balsavimai įvairiais klausimais.

Reitingą kiek smukdė tai, kad savivaldybės puslapyje nėra skelbiamos mero ir tarybos narių turto deklaracijos, politikų susitikimai su lobistais.

„Džiugu, kad Vilnius gali būti pavyzdžiu kitiems Europos miestams. Visgi turime, kur pasitempti“, – BNS persiųstame komentare sakė „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas.

Džiugu, kad Vilnius gali būti pavyzdžiu kitiems Europos miestams. Visgi turime, kur pasitempti.

„Norėčiau, kad ir mes Vilniuje kartelę iškeltume dar aukščiau“, – pridūrė jis.

Latvijos sostinė Ryga tyrime surinko vidutinišką rezultatą ir buvo pažymėta geltonai. Varšuvos situacija tyrime nebuvo nagrinėta.

Analizė iš viso apėmė 26 Europos miestus, tyrimas atliktas pagal 14 vertinimo kriterijų.

Europos sostinės geriausiai viešino informaciją apie viešuosius pirkimus, savivaldybės biudžetą, tarybų posėdžių protokolus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kai

susodins uz grotu visa mafija tai gal ir praskaidresim....

...

Nieko naujo, ir Sovietų sąjungoj Lietuva per melus aukštumoj buvo... o tuos 'unionistus' apknist - it du pirštus ... .

Savo džiaugsmą

galite išreikšti peticijose. Žr. čia: peticijos. lt /visos/75349/reikalaujame-vilniaus-miesto-mero-r-simasiaus-atsistatydinimo/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS