Universitetus užplūdo buvę abiturientai | Diena.lt

UNIVERSITETUS UŽPLŪDO BUVĘ ABITURIENTAI

Šiandien paskutinė diena, kai būsimieji pirmakursiai turi pasirašyti sutartis su universitetais.

Kauno universitetuose keletą dienų šurmuliuoja dokumentais apsiginklavę būsimi studentai iš įvairių Lietuvos vietovių. Praėjusį penktadienį universitetai pradėjo pasirašyti sutartis su įstojusiais abiturientais.

Būsimi studentai džiaugėsi pasirinktomis studijų programomis. Septintu numeriu į politikos mokslo studijas VDU įstojęs Linas iš Elektrėnų savo sėkme patenkintas.

"Truputį gaila, kad studijuosiu ne Vilniuje. Aš ten labiau pratęs, dažniau būnu šiame mieste", – aiškino būsimas studentas.

Šiais metais VDU pirmakursių skaičius pakeitė nežymiai.

"Palyginti su praėjusiais metais, šiemet į mūsų universitetą įstojo šiek tiek mažiau žmonių. O pagal prašymus norinčiųjų studijuoti VDU netgi padaugėjo", – aiškino VDU studijų marketingo tarnybos direktorė Miglė Šontaitė.

"Pernai pakvietėme studijuoti į 860 valstybės finansuojamų vietų, šiais metais bus apie 820. Išlaikėme vietas reitinguose, todėl šių metų stojamieji yra sėkmingi", – džiaugėsi VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Ne visuose universitetuose padėtis panaši. "Pernai vien į valstybės finansuojamas vietas priėmėme 2500, o šiemet – tiek pat, įskaičiuojant ir mokamas studijas pasirinkusius žmones", – pasakojo KTU Fundamentaliųjų mokslų fakulteto fizikos katedros docentas dr. Alvydas Jotautas.

Kauno universitetai dėl būsimųjų studentų antplūdžio nesiskundžia. M.Šontaitė pasakojo, kad priimant prašymus pirmomis dienomis aktyvumas buvo didžiausias, nutįso eilės, kurios vėliau sumažėjo.

"Pasirašyti sutartis pradėjome penktadienį. Tą dieną buvo didelis aktyvumas. Šeštadienį būsimųjų studentų atėjo nedaug", – pasakojo A. Jotautas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Saulius1

Gal kas paaiškinsit, ką čia kaunadienės kiniečiai pasakyt norėjo: "Šiais metais VDU pirmakursių skaičius pakeitė nežymiai" - ???