V. Benkunskas: dabar naratyvas eina labai aiškus – kad visi yra vagys | Diena.lt

V. BENKUNSKAS: DABAR NARATYVAS EINA LABAI AIŠKUS – KAD VISI YRA VAGYS

Andriaus Tapino paviešinti faktai apie savivaldybių politikų pinigų grobstymus įgavo pagreitį – premjerės Ingridos Šimonytės Vyriausybė nusprendė trauktis, o konservatoriai sieks Seimo pirmalaikių rinkimų.

Tačiau savivaldybių merai ir tarybų nariai, kurie pylėsi kurą iš trisdešimt kelių kortelių, klastojo čekius ir kitaip bandė iki dugno įsisavinti žmonių pinigus, apie savo pasitraukimą nekalba. Priešingai – ne vienas tikina rinkėjų tikrai neapgavęs. Šį pirmadienio vakarą TV3 laida „Karštai su tv3.lt“ pakvies pasiaiškinti savivaldybių politikų grobstymų schemas.

Savo nuomonėmis apie tai pasidalins ir Vilniaus meras Valdas Benkunskas bei Utenos rajono vadovas Marijus Kaukėnas.

Laidos pradžioje žiūrovai bus supažindinti ir su nauja informacija. Tai apie žinomą šalies politikę, kuri, galimai, taip pat jai skirtomis išlaidomis naudojosi neskaidriai, išsiaiškino „Karštai su tv3.lt“ žurnalistai. Šios informacijos anksčiau pripažins nežinojęs ir V. Benkunskas – jo vertinimą žiūrovai sužinos šiandienos laidoje.

TV3 nuotr.

Vilniaus meras pripažins, kad iš to, ką matome dabar, sistema, pagal kurią skiriamos lėšos savivaldos politikams, yra netobula, o atskaitomybė už gautus pinigus – nepakankama.

„Kiekvienas tarybos narys turėtų kalbėti už save. Tačiau man nesinorėtų, kad tie pavieniai atvejai, kurie yra tikrai negražūs, darantys gėdą, ir kuriuos turi svarstyti teisėsauga, mestų šešėlį visai savivaldai ir visai tarybos sistemai. Tikrai yra sąžiningų ir į tą pusę nė negalvojusių tarybos narių, kurie, tam tikra prasme, dabar šitą skandalą irgi kenčia. Dabar naratyvas eina labai aiškus – kad visi yra vagys. O tą labai sunku nusiplauti“, – tikins jis.

Dabar naratyvas eina labai aiškus – kad visi yra vagys. O tą labai sunku nusiplauti.

Dabar naratyvas eina labai aiškus – kad visi yra vagys. O tą labai sunku nusiplauti.

Utenoje, kurios meras yra M. Kaukėnas, taip pat pasitaikė ne vienas toks abejonių keliantis atvejis. Tačiau kaltinti už neskaidrumą buhalterijos negalima – anot mero, už dokumentų teisėtumą atsako ne buhalterija, o tarybos narys, kuris tuos dokumentus pateikia.

Laidoje bus prisimintas ir atvejis, kai buvęs Utenos meras Alvydas Katinas iš tarybai skirtų pinigų netgi nusipirko dulkių siurblį ir šluotą. „Aišku, kad tai nėra normalu ir taip būti neturėtų.

Apie tai klausiau mūsų apskaitos skyriaus vedėjos – ji sakė, kad tokius dokumentus pridavė buvęs meras, o ji nedrįso jam prieštarauti, kadangi tai – meras“, – sakys laidoje M. Kaukėnas.

Kokių sprendimų būtina imtis, kad ateityje ši krizė nebepasikartotų? Visi atsakymai – jau šį vakarą.

Laida „Karštai su tv3.lt“ – pirmadieniais, 20 val. per TV3!

GALERIJA

  • V. Benkunskas: dabar naratyvas eina labai aiškus – kad visi yra vagys
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

labai klysti , vade:)))

Pala ,pala ,pala benkunskiuk ...sakai absoliučiai visi ? O gal klysti , žiauriai ? Per visą Lietuvą ,sako , atsirado ir keletas ne vagių ,kurie aplamai nagų nekišo prie tų išmokų . O su visais kitais - belieka pilnai su tavim sutikt.

Čia dar smulkmena

Kiek iš tiesų yra ne su nusipirktais juodojoje rinkoje magistrų mokslo laipsniais, dr ir prof. Pedagoginiais vardais nenusirašę dalimis kokio studento ar bibliotekininkės paruoštukų, regeratukų? Iš tiesų jie be aukštojo mokslo iš viso. Išsilavinimas net vidurinio jesiekua iš tikrųjų. Išsiskaičiuoti visi politikoje, vykdomojo jei valdžioje, prokuratūrose, advokatūros, teismuose, notarų kontorose, versluose, savivaldybių administracijose, tarybose, statutinės tarnybos postuose, akademinėje bendruomenės.ebėje privalo

KIEK TAMSTA DIRBAI SU ŠIMAŠIUMI?

Gal irgi "nematei" to vagies darbelių, kad šiandien jau beveik juos gini?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS