V. Šelmienė paskirta Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininke | Diena.lt

V. ŠELMIENĖ PASKIRTA VILNIAUS MIESTO APYLINKĖS TEISMO PIRMININKE

Trečiadienį pasirašytu dekretu prezidentas Gitanas Nausėdą teisėją Viktoriją Šelmienę paskyrė Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininke.

Už 40-metės teisininkės kandidatūrą per Teisėjų tarybos posėdį pirmadienį vieningai balsavo 15 dalyvavusių tarybos narių.

Vilniaus miesto apylinkės teisme dirba apie 100 teisėjų, beveik tiek pat teismo posėdžių sekretorių, tiek pat teisėjų padėjėjų, teisėjų vyresniųjų padėjėjų, teisininkų ir specialistų konsultantų – iš viso yra per 420 darbuotojų.

„Vilniaus miesto apylinkės teismą matau kaip unikalų darinį Lietuvos teismų sistemoje: mes esame didžiausi, išnagrinėjame daugiausiai bylų, turime labai daug protingų ir darbščių žmonių“, – Nacionalinės teismų administracijos pranešime sako V. Šelmienė.

Šis teismas nuolatinio vadovo neturi, kai iš pareigų vasarą dėl asmeninių priežasčių nusprendė trauktis tuometis teismo pirmininkas Marius Kursevičius.

V. Šelmienė yra dirbusi pilietinės visuomenės pagrindų mokytoja, posėdžių sekretore, lektore, advokato padėjėja.

„Esu dirbusi didelėje akcinėje bendrovėje, vienijusioje per tūkstantį žmonių, man nebaisu didelis teismas, aš netikiu, kad problema yra jos dydis, problema, kaip mes spendžiam problemas teisme, esu pasiruošusi dirbti su žmonėmis, kalbėti, išklausyti“, – per Teisėjų tarybos posėdį kalbėjo pretendentė.

V. Šelmienė šiame teisme dirba nuo 2015 metų, kur nagrinėja baudžiamąsias bylas, 2018-2019 metais buvo šio teismo pirmininko pavaduotoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS