Vakarienė „Megoje“ baigėsi vizitu į ligoninę ir policiją | Diena.lt

VAKARIENĖ „MEGOJE“ BAIGĖSI VIZITU Į LIGONINĘ IR POLICIJĄ

Kauniečių šeimos planai kovo 8-ąją pavakarieniauti „Megoje“ baigėsi vizitu į ligoninę ir policiją. Jų devynmetei dukrai leidžiantis eskalatoriumi, ant galvos nukrito apsauginė plokštė. Prekybos ir laisvalaikio centro administracija apie mažametės sveikatą šeimos pasiteiravo tik po „Kauno dienos“ skambučio.

Šventės pradžia

Kaunietė Daiva (vardas ir pavardė redakcijai žinoma) po penktadienio vakarą prekybos ir laisvalaikio centre „Megoje“ patirto incidento, užuot sulaukusi supratimo ir pagalbos, išklausė policijos pareigūnų moralą, o „Megos“ administracija moters atsiprašė tik po to, kai apie šį įvykį pasiteiravo žurnalistai.

Daiva pasakojo, kad penktadienį užsuko su šeima pavakarieniauti viename iš „Megoje“ įsikūrusių restoranų. Padavėjas perspėjo, kad teks luktelėti.

Kai Daivos 9-erių dukra paprašė kelių litų ledams, moteris neabejodama leido mergaitei nubėgti jų nusipirkti. Netoli prekybos ir laisvalaikio centro gyvenanti šeima čia lankosi dažnokai, todėl kažkokių baimių nekilo.

Bėgo pirkti ledų

Mergaitė grįžo greičiau, nei galima buvo tikėtis. Atsisėdo prie tėvų ir, netardama nė žodžio, žvelgė į mamą. „Kai paklausiau, kas nutiko, ji ėmė verkti“, – pasikeitusią dukros nuotaiką pastebėjo Daiva. Mergaitė paaiškino, kad, jai leidžiantis eskalatoriumi, pro didįjį prekybos centro akvariumą ant galvos nukrito viena apdailos plokštė.

Pasak Daivos, ji su vyru nulėkė apžiūrėti plokštę, kurią mergaitė paliko pirmame prekybos centro aukšte, prie eskalatoriaus. Maždaug metro aukščio ir apie 40 cm pločio plokštė stovėjo atremta į sieną. Kaunietė „Megos“ informacijos centre parašė skundą dėl įvykio. Ji nurodė, kad jei dukros sveikatai nebus nustatyta žala, nereikalaus jokių kompensacijų.

„Iš pradžių galvojome, kad dukra tik išsigando. Vis dėlto, dar tebesėdint restorane, ji ėmė skųstis, kad svaigsta galva, ją skauda“, – pasakojo kaunietė. Šeimos planai skaniai pavakarieniauti pasikeitė, jie skubiai išvyko į Kauno klinikas.

Medikai pranešė policijai

Pirminė gydytojų prielaida šeimą išgąsdino. Medikai pagal rentgeno nuotrauką įtarė, kad gali būti skilusi kaukolė. Šeima iki vidurnakčio laukė kitų tyrimų rezultatų. „Kitą dieną turėjome važiuoti į Rygą, į festivalį. Dukra nerimavo, nes tai jos pirma išvyka į netolimą užsienį“, – mažosios nuotaiką mėgino nupasakoti Daiva.

Kiti tyrimai leido lengviau atsipūsti šeimai. Kaukolė buvo sveika, gydytojai dar svarstė, kad gal pasilikti mergaitę stebėjimui, tačiau sužinoję apie numatytą kelionę išleido. „Prisakė stebėti. Jei tik kils įtarimų, skubėti pas gydytojus“, – prisiminė kaunietė.

Klinikų gydytojai šeimą perspėjo, kad apie įvykį jie privalo pranešti policijai. Kol šeima aiškinosi, kokia mergaitės sveikatos būklė, pasak Daivos, pareigūnai spėjo nuvažiuoti į „Megą“, peržiūrėjo prekybos centro vaizdo kamerų įrašus.

Apkaltino motiną

Daiva pasakojo, kad, dar būnant Klinikose, paskambino pareigūnai ir pasiūlė atvažiuoti į Santakos policijos komisariatą ir parašyti prašymą. Čia kaunietės laukė nemaloni staigmena. „Man tiesiai šviesiai buvo pasakyta, kad mane gali perduoti nepilnamečių inspektoriams dėl vaikų nepriežiūros, nes aš mažametę paleidau vieną. Esą jei būčiau buvus šalia, gal būčiau sulaikiusi tą plokštę“, – apie pokalbio su Santakos policijos komisariato tardytoju pasakojo kaunietė.

Moteris stebėjosi pareigūno pastabomis, esą ji nieko nelaimėtų, nes pati yra kalta. „Sutinku, greičiausiai esu kalta, kad dukrai vienai leidau eiti, bet faktas yra nukritusi plokštė ir toje vietoje galėjo būti ir ji, ir aš“, – svarstė Daiva.

Moteris stebėjosi tyrėjo pastabomis, tačiau labiausiai Daivą įžeidė tyrėjo pastaba dėl girtavimo. „Jis sakė, kad gali surašyti protokolą dėl nepriežiūros ir dėl mano girtavimo tuo metu“, – liejo nuoskaudas Daiva. Moteris stebėjosi, kad vakarienė pareigūnui gali asocijuotis tik su girtuokliavimu.

Padarinių nežinojo

„Mes atsisakėme pretenzijų, tačiau pokalbis su tardytoju buvo šokiruojantis“, – nusiraminti negalėjo Daiva. Moteris sakė netgi paklaususi tyrėjo, ar tik jis nebus „Megos“ advokatas. „Megos“ administracija dėl kovo 8-ąją įvykusio incidento laikėsi laukimo pozicijos.

„Tai yra draudiminis įvykis ir vyksta tyrimas. Sunku pasakyti, dėl ko ta plokštė nuo sienos nukrito. Jeigu bus nustatyta žala, klientei bus atlyginta“, – sakė „Megos“ rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė.

„Megos“ administracija raminosi Daivos rašytu raštu dėl to, kad moteris kreipsis tuo atveju, jei turės medicininių išlaidų dėl dukros gydymo. Rinkodaros vadovė, paklausta, ar žino, kokia pacientės būklė, sutriko: „Nežinome, bet pasiteirausime.“

Pareigūnas pasielgė neapdairiai?

Santakos policijos komisariato viršininkas Raimondas Abugelis peržiūrėjo įvykio „Megoje“ protokolą. Komisariato vadovas vertino, kad greičiausiai pareigūnas, peržiūrėjęs filmuotą medžiagą, atkreipė dėmesį, kad devynerių mergaitė eskalatoriumi leidosi viena.

„Pagal surašytą protokolą nematyti, kad mergaitė būtų elgusis neatsargiai. Jei tyrėjas ėmė drausminti artimuosius, jis pasielgė neapdairiai“, – apgailestavo viršininkas. Remdamasis ilgamete patirtimi, vadovas svarstė, kad dažnai tokios apklausos būna perdėm emocionalios.

Kaunietė Daiva tiki, kad po kažkurio laiko jos devynmetė dukra nusiramins, kad patirtas smūgis į galvą nesukels liekamųjų reiškinių. „Ji tik kartoja, kad daugiau tais laipteliais nebevažiuos“, – dar neišblėsusią dukros baimę mini motina.

Rašyti komentarą
Komentarai (77)

NORMALU

Tos lubu plokstes jau seniai ilinkusios, kaip dirbdama statybu srityje jau seniai ta pastebejau. Beje, vienas mano kolega, pasakojo pamates ta pati, pasisnekejo su megos administratoriais del nesaugiu ploksciu, taciau vietoj to, kad butu imtasi saugumo priemoniu, lubos buvo uzengtos audeklais, kad nekiltu nusiskundimu.

RurI

Ka norejai pasakyt tuo savo nuo tokiu kaip musu? Beje kiek zinau tas zenklas ten nuo pirmo sniego jau stovi taip kad tada jis tikrai buwo... Del tos plokstes taip pripazystu cia megos klaida ir panasiai bet kad paslydai ir griuvai tai cia tikrai ne megosadministracijos ar ka tu ten kaltini klaida... Zenklai tikrai buwo sudeti taip kad nereikia cia ieskot dabar kaltu

rj

pavizdziui Gruzijoje toks faras butu gaves zodi (ZAREZU ) ir butu kinzalas i pilva ivarytas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS