Valdovų rūmų dienos stovykloje ilsisi ir vaikai iš Ukrainos | Diena.lt

VALDOVŲ RŪMŲ DIENOS STOVYKLOJE ILSISI IR VAIKAI IŠ UKRAINOS

  • 1

Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose šią savaitę prasidėjo tradicinė vaikams skirta vasaros dienos stovykla „Legendinis vilkas“.

Iki 2018 m. liepos 18 d. vyksiančioje stovykloje 12–16 metų vaikai dalyvaus edukacinėse, kultūrinėse ir pažintinėse veiklose, skatinančiose pilietiškumą ir tautinę tapatybę.

„Jau tradicija tapusios Valdovų rūmų muziejaus dienos stovyklos tikslas – vaikus supažindinti su mūsų šalies istorija ir kultūros paveldu. Šiais metais siekėme tokią galimybę suteikti lietuvių kilmės tremtinių, politinių kalinių palikuonių, užsieniečių ir Lietuvos piliečių, atvykusių arba grįžusių gyventi į Lietuvą, vaikams, taip pat moksleiviams iš Ukrainos“, – teigia Valdovų rūmų muziejaus edukatorė, projekto vadovė Daiva Tuinylienė.

Dienos stovyklos dalyviai susitiks su Valdovų rūmų muziejaus specialistais, gidais, archeologais, restauratoriais ir kitų sričių žinovais, susipažins su Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos istorija, Vilniaus pilių teritorija, lankysis įvairiuose kituose muziejuose sostinėje, Kernavėje, Trakuose ir Medininkuose, dalyvaus edukaciniuose užsiėmimuose. Bus organizuojamos aktyvios edukacinės veiklos, siekiant vaikus supažindinti su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorija bei svarbiausiu valstybingumo centru, o pažintis su šalies istorija ir kultūros paveldu padės ugdyti moksleivių patriotiškumą, pilietinį sąmoningumą bei tautinį identitetą.

D. Tuinylienės teigimu, šis vasaros dienos stovyklos projektas – ne tik graži socialinė iniciatyva, bet ir puikus kelių organizacijų glaudaus bendradarbiavimo pavyzdys, šiais metais pasiekęs ir tarptautinį lygmenį. Valdovų rūmų muziejui jį įgyvendinti padeda partneriai – Vilniaus lietuvių namai, Kernavės archeologijos ir istorijos muziejus bei Trakų istorijos muziejus. Stovyklos projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Valdovų rūmų muziejus.

Ne pirmus metus rengiama dienos stovykla „Legendinis vilkas“ jau tapo Valdovų rūmų muziejaus vasaros tradicija. Edukacijos grupės specialistai taip pat rengia iš anksto užsakomus edukacinius užsiėmimus grupėms, o savaitgaliais į muziejų dažnai kviečia šeimas dalyvauti įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose nuolatinių ekspozicijų erdvėse.

GALERIJA

  • Valdovų rūmų dienos stovykloje ilsisi ir vaikai iš Ukrainos
I. Luckutės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ukrainos vaikai svarbiau už mūsų neturinčius kur praleisti laisvalaikį Taip

SUSIJUSIOS NAUJIENOS