Vėl nesėkmė teisme: G. Kėvišui nepavyksta grįžti vadovauti teatrui | Diena.lt

VĖL NESĖKMĖ TEISME: G. KĖVIŠUI NEPAVYKSTA GRĮŽTI VADOVAUTI TEATRUI

Vilniaus apygardos teismas atmetė Gintauto Kėvišo prašymą grąžinti jį į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovo pareigas arba priteisti negautą darbo užmokestį už penkerius metus.

Trijų teisėjų kolegija šį mėnesį konstatavo, kad tuometinė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson 2017 metais pagrįstai panaikino konkurso rezultatus, pagal kuriuos G. Kėvišas turėjo būti paskirtas dar vienai kadencijai.

„(Kultūros ministerijos) sprendimas vienašališkai atšaukti konkursą ir jo pagrindu sudarytą sutartį ne tik neprieštaravo įstatymui, bet ir buvo įstatymu sureguliuotas kaip leistinas ir  teisėtas darbo sutarties atšaukimo pagrindas“, – rašoma teismo nutartyje.

Apygardos teismas paliko galioti pernai Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtą sprendimą atmesti G. Kėvišo ieškinį.

Kultūros ministerija teigė, kad G. Kėvišui palankus konkursas vyko neskaidriai, o kai kurie atrankos komisijos nariai buvo susiję su juo darbiniais santykiais.

G. Kėvišas tikino, kad ministerija pažeidė jo teisėtus lūkesčius.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Konstitucinis Teismas šią vasarą paskelbė, jog Konstitucijai prieštarauja įstatymo norma, numačiusi, kad konkursai į teatro ar koncertinės įstaigos vadovus negalioja, jei asmuo laimėjo konkursą, bet pareigų eiti nepradėjo.

Visgi apygardos teismas atkreipė dėmesį, kad pats Konstitucinis Teismas konstatavo, jog šiuo nutarimu automatiškai nėra atkuriami panaikinti konkursų rezultatai.

G. Kėvišas Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui vadovavo 2002-2017 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kamera

dar jis nesedi,keista ...?

...,

Ir kiek dar tokių sovietikų vagiukų "vadovauja" kultūrai,Kaune jų kaip musių vasarą.Reikia totalinės vadovų liustracijos.pvz.filharmonija....40metų valdžioje normalu?

šis p a r a z i t a s nerimsta,

ko gero todėl, kad su juo pasielgė h u m a n i š k a i, o REIKĖJO, be jokių nuolaidų, už vagystes n u r e n g t i NUOGAI ir pasodinti į vienutę, keletui metelių m e d i t a c i j a i. TOKIŲ parazitų Lietuvai n e r e i k i a.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS