Dėl koronaviruso įtarimų Vilniuje buvo uždaryta klinika | Diena.lt

DĖL KORONAVIRUSO ĮTARIMŲ VILNIUJE BUVO UŽDARYTA KLINIKA

Pirmadienį pranešta, kad asmuo, kuris prieš keletą dienų sugrįžo iš Italijos, prastai pasijuto, karščiuoja, todėl kreipėsi į privačią kliniką, skelbia portalas LRT.lt. Kilo įtarimų dėl koronaviruso.

Kadangi pastaruoju metu šiaurės Italijoje ėmė plisti koronavirusas, privačios klinikos darbuotojai nusprendė imtis prevencijos priemonių, iškvietė greitąją medicinos pagalbą, kad pacientas būtų išsiųstas į Santaros klinikas ištirti. 

„Kilo įtarimų, nes pacientas trečia diena karščiuoja ir jis šiandien parskrido iš šiaurinės Italijos dalies, kur šiuo metu yra daug užsikrėtimų koronavirusu, todėl vengdami bet kokių įtarimų, kreipėmės į Vilniaus greitosios pagalbos ligoninę, kad transportuotų pacientą į infekcinę ligoninę“, – LNK televizijos „Žinių“ laidai sakė Rasa Lečickaja, privačios klinikos „InMedica“ Vilniuje regiono vadovė.

Anot jos, vyras, kuris buvo Italijoje, kreipėsi į kliniką, norėdamas įsitikinti, kad simptomai, kuriuos jis pastebėjo, nėra susiję su koronavirusu.

Klinikos atstovų teigimu, pirmadienį po šio įvykio „InMedica“ buvo uždaryta, taikytos specialios dezinfekcinės priemonės, o antradienį ji turėtų dirbti įprastu režimu.

Santarų klinikų vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene Jurgita Juozaitytė negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti informacijos, kad pirmadienį į Santaros klinikas buvo atvežtas įtariamas koronavirusu užsikrėtęs asmuo.

Ji pabrėžė, kad apie atvejį, kuris būtų patvirtintas, klinikos privalėtų nedelsiant informuoti Sveikatos apsaugos ministeriją, tačiau kol kas klinikos tokios informacijos neturi.

Šiaurės Italijoje nuo koronaviruso mirė penki žmonės, užkratas diagnozuotas per 200 žmonių. Tai didžiausias patvirtintų atvejų skaičius Europoje.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, iki sekmadienio užsikrėtusiųjų koronaviruso pasaulyje registruota 78 tūkst. 811 žmonių, mirė 2462.

Naujasis virusas COVID-19 jau išplito į 28 šalis ir kelia vis didesnį nerimą dėl naujų židinių Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Azijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

ممسننصر٨نترصوصو

im from Sauidi Arabia, but i lived in China. Now i live in Memel city of Lithuania. Memel is very cool city with lots of buildings and trees.

ممسننصر٨نترصوصو

Sveki. mano sali yra labaj daug zmones serga "corona virus" taj yra nejokinga. baikit kaltint clinics. be happy that jus nesusirgot dar ne. im triing to kalbet lt. mano kalba yra bloga. sorry uz bloga rasima

nuomone

Jeigu nera vaistu ,tai ko sliauzioti po ligonnines ,poliklinikas sedek namuose ir lauk pasveiksi ,ar iskeliausi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS