VGTU keičia vardą – vadinsis „Vilnius Tech“ | Diena.lt

VGTU KEIČIA VARDĄ – VADINSIS „VILNIUS TECH“

  • 6

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) antradienį pranešė keičiantis prekinį ženklą – vietoje VGTU naudos trumpinį „Vilnius Tech“.

„Universiteto prekinis ženklas nebuvo atnaujinamas ilgą laiką, tad natūralu, kad vykstant pokyčiams mus supančioje aplinkoje, atsinaujinimas yra neišvengiamas“, – universiteto pranešime cituojamas rektorius Alfonsas Daniūnas.

Jo teigimu, universiteto vardą norima padaryti lengviau suprantamą bei priimtiną tarptautinėms auditorijoms.

Pasak A. Daniūno, beveik trečdalis visų studijų programų universitete vykdoma anglų kalba, o studentai iš užsienio pernai sudarė 13,5 proc. studijuojančiųjų.

„Šalies arba sostinės ir technologijų kombinacija universiteto pavadinime yra gerai atpažįstama visame pasaulyje ir aiškiai parodo aukštosios mokyklos pakraipą, be to, (naujas pavadinimas – BNS) yra lengvai pritaikomas bei suprantamas lietuvių ir anglų kalbomis“, – teigė rektorius.

Pasak jo, prekės ženklo pakeitimas turėtų suteikti universiteto bendruomenei veržlumo, naujos energijos.

Ši aukštoji mokykla ne kartą keitė pavadinimą. Dabartinio Vilniaus Gedimino technikos universiteto pradžia laikomi 1956 metai, kai buvo įsteigtas Kauno politechnikos instituto (KPI) vakarinio fakulteto Vilniaus vakarinis skyrius. 1969 metais šis filialas pertvarkytas į savarankišką aukštąją technikos mokyklą – Vilniaus inžinerinį statybos institutą (VISI). 1990 metais Aukščiausios Tarybos prezidiumo nutarimu institutas tapo Vilniaus technikos universitetu (VTU), o 1996 metais Vyriausybė jam suteikė kunigaikščio Gedimino vardą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Praeivis

Vilnius dar nespėjo atsigaut nuo „rusenimo“, kai, matyt, ne be pedikų pagalbos, sparčiai „anglėja“...

LIII

Visą laiką buvo institucija, teikianti aukštojo mokslo išsilavinimą, o dabar tik techninį. Kažkam labai didelė nostalgija Vilniaus technikumo pavadinimui ar užsieniečių aukštesniu lygiu negali paruošti? Ir tai anas turėjo bent žodį "statybos". Dabar tenka perfrazuoti tarybinį specialisto apibūdinimą "plataus profilio specialistas su siaura specializacija" į "siauro profilio specialistą su plačia specializacija". Statybos inžinierius ruoš tik Kaune?

Raik

Karaluau Jogailos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS