VGTU rektoriumi antrai kadencijai perrinktas A. Daniūnas | Diena.lt

VGTU REKTORIUMI ANTRAI KADENCIJAI PERRINKTAS A. DANIŪNAS

  • 0

Šiandien uždaro Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Tarybos posėdžio metu slaptu balsavimu išrinktas universiteto rektorius. Antrai iš eilės penkerių metų kadencijai vienbalsiai perrinktas prof. dr. Alfonsas Daniūnas.

„Pirmoji 5-erių metų kadencija parodė, kad rektoriaus vadovavimas sudėtingai ir kompleksiškai aukštojo mokslo institucijai, ne revoliucinė, o nuosekli ir kryptinga evoliucija reaguojant į iššūkius, buvo efektyvi ir tinkama. Vertiname rektoriaus gebėjimą išlaikyti balansą ir atvirą dialogą su akademine bendruomene bei partneriais, tad darbų tąsa ateinančius penkerius metus yra labai naudinga“, – teigė Artūras Abromavičius, VGTU Tarybos pirmininko pavaduotojas.

Šiais metais rektoriaus rinkimuose neatsirado norinčių konkuruoti su dabartiniu universiteto rektoriumi A. Daniūnu, tačiau Taryba vienbalsiai balsavo ir šį kartą, ir prieš penkerius metus, kai buvo renkamasi iš trijų kandidatų.

„Labai vertinu Tarybos ir bendruomenės pasitikėjimą, kuris įpareigoja ir toliau vesti universitetą pokyčių keliu. Kaip ir anksčiau, skirsiu didžiausią dėmesį moksliniais tyrimais paremtoms šiuolaikiškoms studijoms, tarptautiškumui ir tvirtam nusiteikimui siekti tarpdisciplininio bendradarbiavimo“, – sakė A. Daniūnas.

Gegužės 24 d. atvirame Senato posėdyje pristatydamas ateities planus bei per penkmetį nuveiktus darbus, rektorius akcentavo įtvirtintą VGTU, kaip vieno iš Lietuvos universitetų lyderių, poziciją bei tarptautinį pripažinimą.

A. Daniūno kadencijos metu ženkliai išaugo gerų mokslinių tyrimų ir inovacijų srities rezultatai: dvigubai padidėjo mokslinių publikacijų skaičius, pasiekti puikūs rezultatai patentinės veiklos vykdymo srityje.

VGTU teigiamai vertina ir išorės ekspertai, kurie savo ataskaitoje akcentavo, kad VGTU daro didelį poveikį regiono ir valstybės raidai. Šis poveikis nuosekliai siejamas su studijomis ir mokslo veikla: rengiamais aukščiausios kvalifikacijos specialistais ir vykdomais taikomaisiais tyrimais, atsižvelgiant į darnaus valstybės vystymosi poreikius.

A. Daniūnas, net ir tapęs rektoriumi prieš 5 metus, vis dar dėsto studentams. „Aš myliu studentus ir labai džiaugiuosi turėdamas galimybę bendrauti su jais paskaitose bei prisidėti ugdant atsakomybę ne tik už save, bet ir pasaulį, kurį sukursime ateities kartoms. Vienas didžiausių malonumų matyti, kaip studentai ir absolventai myli universitetą ir didžiuojasi būdami jo dalimi – šiuo bendru pasididžiavimo jausmu pulsavo visa „Siemens“ arena, susirinkusi į 60 universiteto jubiliejų ir Absolventų kongresą“, – pasakojo VGTU rektorius.

Jam antrino ir A. Abromavičius: „Labai džiugu, kad pasididžiavimas universitetu nuolat didėja ir tai leidžia formuotis stipriai bendruomenei. Tam didelę įtaką turi materialinė bazė bei tokių eksperimentinių platformų, kaip „LinkMenų fabrikas“ atidarymas. Ši kūrybiškumo ir inovacijų erdvė leidžia išbandyti ir vystyti idėjas bei praktiškai pamatyti, kaip sujungus skirtingas sritis gimsta vertingi produktai ar paslaugos“.

Rektorių renka aukščiausia universiteto valdžia – Taryba, skelbusi viešą konkursą rektoriaus pareigoms eiti. Nauja VGTU Taryba išrinkta šių metų gegužę. Pirmininko pareigas šiuo metu eina technologinės įrangos pramoninėms nuotekoms valyti lyderio UAB „Traidenis“ generalinis direktorius Sigitas Leonavičius. Tarybą sudaro 11 narių, tarp kurių – verslo ir asociacijų bei VGTU akademinės bendruomenės atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS