Vilniaus apygardos administracinis teismas nagrinės virš 50 prokurorų skundų dėl žalos atlyginimo | Diena.lt

VILNIAUS APYGARDOS ADMINISTRACINIS TEISMAS NAGRINĖS VIRŠ 50 PROKURORŲ SKUNDŲ DĖL ŽALOS ATLYGINIMO

  • 2

Vilniaus apygardos administracinis teismas praneša gavęs virš 50 prokurorų kreipimųsi į teismą su prašymu priteisti atlyginti valstybės veiksmais padarytą žalą.

Skelbiama, kad pareiškėjai yra įsitikinę, kad neteisėtas įstatymų leidėjo neveikimas, kai nuo 2023 m. liepos 1 d. keliant teisėjų, Specialiųjų tyrimų tarnybos ir žvalgybos pareigūnų užmokestį, nesant jokių objektyvių kriterijų, prokurorų atlyginimai nebuvo proporcingai padidinti, prilygsta jų atlyginimo mažinimui ir kartu yra prokurorų nepriklausomumo principo pažeidimas, teisės į teisingą darbo apmokėjimą pažeidimas, teisėtų lūkesčių ir lygiateisiškumo principų pažeidimas.

Teismas nutartimis įtraukė Lietuvos Respublikos generalinę prokuratūrą kaip trečiąjį suinteresuotą asmenį, kadangi bylos išsprendimas gali turėti įtakos šios institucijos teisėms ir pareigoms, ir įpareigojo atsakovę Lietuvos valstybę, atstovaujamą Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos, Lietuvos Respublikos finansų ministerijos ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės, pateikti atsiliepimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pasiūlymas

Tapinai, daryk rinkliavą, sumesim skurstantiems prokuroram , kad nemirtų badu.

O kur visuomenė

Piliečiai? Ar lygiateisiškumo principas galioja tik teisėjams ir prokurorams? Kai teisėjų alga pakilo gal tūkstančiu ar net daugiau, kitų pakilo 50 eur panašiai ( keliant minimalkę). Čia toks teisingumas Lietuvoj? Auginati skurdžių armiją, kuri jau greitai bus beteisė- viskas dvigubom baudom apkrauta. Padangos netinkamos- ir bauda ir tech apžiūrą gali anuliuoti. Tai niekur europoje to nėra normaliose šalyse. Visuomenė lyg priešai patapo valdžiai. Tokiu keliu toli nenueisite. Tai mano nuomonė!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS