Vilniaus gydymo įstaigoms – nemokamos gripo vakcinos | Diena.lt

VILNIAUS GYDYMO ĮSTAIGOMS – NEMOKAMOS GRIPO VAKCINOS

  • 2

Pirmosios gripo vakcinos, kuriomis bus nemokamai skiepijami rizikos grupėms priklausantys žmonės, šią savaitę pradėtos pristatyti gydymo įstaigoms Vilniaus regione, pranešė Valstybinė ligonių kasa (VLK).

Lietuvą jau pasiekė pirmosios 20 tūkst. gripo vakcinos dozių.

Šiemet gripo vakcinų nupirkta už beveik 27 tūkst. eurų. Iš viso nupirkta kiek daugiau nei 95 tūkst. dozių, kuriomis bus galima paskiepyti analogišką skaičių žmonių.

Minėta vakcina nemokamai bus skiepijami rizikos grupėms priklausantys žmonės, kuriems susirgti gripu yra didžiausia tikimybė. Tai sergantieji lėtinėmis ligomis, nėščios moterys, pensinio amžiaus, slaugos ir globos įstaigose gyvenantys žmonės bei gydymo įstaigų darbuotojai, kuriems tikimybė užsikrėsti gripu ypač padidėja bendraujant su sergančiais pacientais.

Sezoninio gripo vakcinos bus išdalytos 498 Lietuvos gydymo įstaigoms.

Gairės: gripas, vakcina, skiepas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Neitikins

Neitikins joks pseudodaktaras manes,kad gripo vakcinos,kaip ir visos kitos yra naudingos. Skiepyti visada pilni problemu ir skausmu,ypac galvos. Ir daznai serga butent ilgu gripu su komplikacijomis. Visa gyvenima pragyvenaui be jokiu vakcinu ir esu sveikas kaip ridikas,jokiu nuskausminamuju ar kitokiu vaistui niekada nevartoju,nes jie nereikalingi. Daktarai visus noretu paversti ligoniais,mane irgi ikalbinejo,nepavykus snukiai kaip subiniu pasidare.

Nemokamos

Nemokamos gal zmonems,bet farmacijoms bus gerai sumoketa. O zmones gave gripo vakcinas,keburnesis kelis menesius i komplikaciju,bet daktarai sakys,tai gerkles uzdegimas,nes nesakys,kad nuo vakcinu uzsiteses gripas. Mano kolegos skiepyti po kelis menesius prasirgdavo,kazkodel neskiepyti kelias dienas,jei paciaudedavo,tuoj issikapstydavo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS