Vilniaus kova su „Veolia“: ar pavyks prisiteisti 350 mln. eurų nuostolių? | Diena.lt

VILNIAUS KOVA SU „VEOLIA“: AR PAVYKS PRISITEISTI 350 MLN. EURŲ NUOSTOLIŲ?

Vilniaus savivaldybė baigia rengti paskutinius atsakymus Stokholmo arbitražui dėl nuostolių atlyginimo vilniečiams, padarytų per 15 metų bendrovės „Veolia“ veiklos. Vilniaus miesto vicemero Valdo Benkunsko teigimu, bendra ieškinio suma viršija 350 mln. eurų.

„Šį mėnesį bus išsiųsti paskutiniai atsiliepimai Stokholmo arbitrui, tad byla netrukus žengs jau į nagrinėjimo posėdyje stadiją. Galiu pasidžiaugti, kad pirminė ginčo stadija praėjo sklandžiai, surinkti duomenys yra labai svarūs ir, mano nuomone, tikrai nenuginčijami argumentai, ginant mūsų, vilniečių, poziciją. Galiu tik pasikartoti, kad esu įsitikinęs, kad miestą valdant buvusiam merui, miesto šilumos ūkis buvo valdomas siekiant naudos ne miestui, o tik keliems suinteresuotiems, šiuo atveju kelioms bendrovėms ir jų savininkams. Tai – „Veolia“ ir jos partneriai“, – pranešime cituojamas Vilniaus miesto vicemeras V. Benkunskas.

Anot „Vilniaus šilumos tinklų“ vadovo Gerimanto Bakano, Vilniaus miesto savivaldybės ir Vilniaus šilumos tinklų bendrai parengtas ieškinys Stokholmo arbitrui, yra labai svarbus žingsnis, išlaisvinant sostinės šilumos ūkį iš korupcijos gniaužtų.

Kaip teigiama savivaldybės pranešime, pirmieji arbitražo posėdžiai planuojami jau kitų metų viduryje, o pati byla gali būti išnagrinėta jau 2021 m. Toks ginčo finansavimo modelis buvo pasirinktas neatsitiktinai.

Į Stokholmo arbitražą Vilniaus miesto savivaldybė kartu su Vilniaus šilumos tinklais pateikė priešieškinį su 12 reikalavimų dar pernai vasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kas

Patys ikure ta veola dabar patiems susimoketi teks kazkas keisto

Jo

Bendrovė "Veolia" atvyko ne su ginklu rankose, bet su verslo pasiūlymu. Būtų įdomu sužinoti kas pakvietė į lietuvą šią bendrovę, visus tuos metus globojo ir pelnosi viršpelniu kartu su bendrove dorų tautiečių sąskaita...

Kapitonas

Tai gerai - surengs dar penkis maratonus ir gal pastatys kokį apžvalgos bokštą, kad matytusi savivaldybei lygiu artima Baltarusija...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS