Medikams pasitaikė išskirtinis atvejis: gelbėjo anafilaksinio šoko ištiktą vaiką | Diena.lt

MEDIKAMS PASITAIKĖ IŠSKIRTINIS ATVEJIS: GELBĖJO ANAFILAKSINIO ŠOKO IŠTIKTĄ VAIKĄ

  • 0

Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė (RVUL) pasidalijo retai jų kasdienybėje pasitaikančia gelbėjimo istorija. 

„Mūsų ligoninėje gydomi tik suaugusieji, tačiau pasitaiko išskirtinių atvejų, kai Skubios pagalbos skyriuje pagalba suteikiama vaikui. Taip nutiko ir visai neseniai – skyriaus komanda išgelbėjo anafilaksinio šoko ištiktą vaiką. Ši būsena mažąjį pacientą ištiko įgėlus širšei“, – skelbiama gydymo įstaigos feisbuko paskyroje. 

Skubios pagalbos skyriaus vedėjas Paulius Uksas pasakojo, kad vaiką į RVUL Skubios pagalbos skyrių atvežė jo tėvai, nes ši ligoninė buvo arčiausiai.

„Atvežtas vaikas buvo labai vangus, menkai reagavo į aplinką – anafilaksinis šokas yra pavojingas gyvybei, todėl jo ištiktam bet kokio amžiaus žmogui būtina skubi medikų pagalba. Šiuo atveju iki Vaikų ligoninės jis greičiausiai nebūtų spėjęs nuvažiuoti, todėl tėtis priėmė labai teisingą sprendimą vykti į artimiausią ligoninę. Mūsų skyriaus komanda iš karto ėmėsi būtinų veiksmų – suleido adrenalino tirpalo, priešalerginių vaistų, pradėjo skysčių infuziją ir naudojo kitas priemones simptomų gydymui. Praėjus maždaug pusvalandžiui vaiko būklė stabilizavosi, tada paskambinome GMP ir paprašėme jį pervežti į Vaikų ligoninę tolesniam gydymui. Panašūs įvykiai mūsų skyriuje yra išskirtiniai, todėl išleidę mažąjį pacientą buvome laimingi, kad reagavome nieko nelaukdami ir išgelbėjome gyvybę. Mums tai – didžiausias atlygis darbe. Labai noriu padėkoti visai komandai už puikų darbą – skubiosios medicinos gydytojui Giedriui Montrimui, skubiosios medicinos rezidentui Nikitai Kononov, bendrosios praktikos slaugytojoms Anželai Kaplun ir Brigitai Verkauskei, slaugytojo padėjėjai Olgai Polonskajai ir visam kitam personalui, kuris prisidėjo. Labai Jumis didžiuojuosi ir džiaugiuosi būdamas šios komandos dalimi“, – sakė RVUL Skubios pagalbos skyriaus vedėjas.

Medikai priminė, ką daryti įvairių įgėlimų atveju, ir kada kreiptis į gydymo įstaigą.

GALERIJA

  • Medikams pasitaikė išskirtinis atvejis: gelbėjo anafilaksinio šoko ištiktą vaiką
  • Medikams pasitaikė išskirtinis atvejis: gelbėjo anafilaksinio šoko ištiktą vaiką
  • Medikams pasitaikė išskirtinis atvejis: gelbėjo anafilaksinio šoko ištiktą vaiką
  • Medikams pasitaikė išskirtinis atvejis: gelbėjo anafilaksinio šoko ištiktą vaiką
RVUL feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS