Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje bus statomas korpusas papildomoms operacinėms | Diena.lt

VILNIAUS MIESTO KLINIKINĖJE LIGONINĖJE BUS STATOMAS KORPUSAS PAPILDOMOMS OPERACINĖMS

  • 3

Antakalnyje esančioje Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje už 13,8 mln. eurų bus statomas naujas penkių aukštų priestatas, jame planuojama įrengti dešimt operacinių su papildomomis patalpomis, pirmadienį pranešė įmonė Vilniaus vystymo kompanija.

„Sparčiai augant gyventojų skaičiui Vilniuje, tampa neišvengiama plėsti medicinos paslaugų infrastruktūrą ir gerinti jos prieinamumą. Naujame ligoninės korpuse bus galimybė atlikti daugiau įvairaus tipo operacijų, moderniai įrengtose intensyviosios terapijos patalpose bus galima hospitalizuoti daugiau pacientų, atsiras daugiau hemodializės vietų“, – pranešime cituojama Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Nurodoma, jog daugiau kaip 3,5 tūkst. kvadratinių metrų užimsiančiame pastate bus įrengta dešimt operacinių, įkurti nauji intensyviosios terapijos skyriai su 20 reanimacijai skirtų lovų. Taip pat atsidarys naujas hemodializės poskyris, kuriame bus 19 lovų dializuojamiems pacientams.

Sparčiai augant gyventojų skaičiui Vilniuje, tampa neišvengiama plėsti medicinos paslaugų infrastruktūrą ir gerinti jos prieinamumą.

Į naujas Vilniaus miesto klinikinės ligoninės operacines pacientai pateks iš esamo pastato per naują jungtį, o reanimacijos skyriai bus apjungti ir perkelti į naują pastatą, kur planuojama įrengti 18 reanimacijai skirtų lovų, pažymima pranešime.

Taip pat suprojektuotame korpuso pastate numatyti penki aukštai su rūsiu, jame bus įrengtos medikams skirtos poilsio ir persirengimo erdvės.

„Rengdamiesi Antakalnio ligoninės priestato statybai, glaudžiai bendradarbiavome su ligoninės vadovais ir medikais, kad projektas atitiktų jų lūkesčius ir naujos patalpos būtų patogiai pritaikytos tiek pacientams, tiek darbuotojams, tiek ligonius lankantiems artimiesiems“ – teigia projektą valdančios „Vilniaus vystymo kompanijos“ vadovas Saulius Barauskas.

Naująjį Vilniaus miesto klinikinės ligoninės priestatą statys ir patalpas pacientams pritaikys konkursą laimėjusi statybos bendrovė „Jungtiniai Projektai“.

Numatoma, kad darbai prasidės gruodį, o naujasis ligoninės korpusas bus atidarytas 2025 metų pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kuba

Farsas tęsiasi - pinigų trūksta atlyginimams, šyldymui, vaistams..o vat statyboms (nors patalpų yra daug..) - prašau, nes čia yra otkakatai, galima pavogt ar atplaut..

<<<NEGALI BŪTI

Q ,JAU DONORYSTĘ PATYREI IR DAR SU STAIGMENOM? Korpusas tada priklausys JAV.?...Valdiškas tikrai nebus....Šitaip intensyviai lovas ir tt naikino ir ko gera naikina...Koncervatoriai valstybinius tik griauna....

Q

Bus maloniai kviečiami organu donorai , lauks staigmenos bei siurprizai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS