Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje didinamas COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičius | Diena.lt

VILNIAUS MIESTO KLINIKINĖJE LIGONINĖJE DIDINAMAS COVID-19 PACIENTAMS SKIRTŲ LOVŲ SKAIČIUS

  • 1

Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje šią savaitę didinamas COVID-19 pacientams skirtų lovų skaičius.

Kaip pirmadienį pranešė sostinės savivaldybė, šioje ligoninėje Antakalnio gatvėje 124 esančiame padalinyje šįryt buvo likusios penkios iš 191 COVID-19 sergantiems pacientams skirtų vietų, todėl nuo šio penktadienio planuojama pacientus guldyti ir Antakalnio gatvėje 57 esančiame padalinyje.

„Penkios lovos buvo likusios ryte. Šiuo metu yra apie 30 laisvų lovų, dalį žmonių per dieną išrašė. (...) Antakalnio gatvėje 57 numatyta 50 aktyvaus gydymo lovų paruošti, taip pat šešias reanimacijos“, – BNS sakė Vilniaus miesto klinikinės ligoninės atstovė Žydrė Gedrimaitė.

Anot jos, esant reikalui, lovų skaičius galėtų būti išplėstas iki 70. Ligoninės atstovė sako, kad dėl to dalį pacientų teks perkelti į kitas gydymo įstaigas.

„Kurie galės, tie pacientai bus išrašomi namo, kuriems reikės tęsti gydymą, tikrai bus perkelti į kitas ligonines“, – kalbėjo Ž. Gedrimaitė.

Kaip BNS informavo Santaros klinikos, remiantis pirmadienio ryto duomenimis, Vilniaus regione užimta 80 proc. aktyvaus gydymo ir 57 proc. reanimacijos ir intensyvios terapijos COVID-19 lovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Med.

Prasidėjo trečioji banga nuo skiepų . Taip turėjo būti. Kaip neištirta vakcina gali būti ne nuodinga, man neaišku.Pradejo mirti paskiepyti žmonės, turintis silpną imunitetą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS