„Vilniaus miesto parkams“ vadovaus buvęs NŽT vadovas L. Čiakas | Diena.lt

„VILNIAUS MIESTO PARKAMS“ VADOVAUS BUVĘS NŽT VADOVAS L. ČIAKAS

  • 2

Sostinės parkus prižiūrinčios viešosios įstaigos „Vilniaus miesto parkai“ vadovu išrinktas buvęs Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovas Laimonas Čiakas, trečiadienį pranešė savivaldybė.

Viešosios įstaigos vadovas iš trijų kandidatų atrinktas konkurso būdu.

„Mano tikslas, kad gyventojai matytų sutvarkytus, prižiūrėtus ir patrauklius miesto parkus. Taikysime viešųjų erdvių kokybės standartą. Įstaigos viduje sieksiu procesų skaitmenizavimo, inovacijų diegimo, maksimalaus skaidrumo, aktyvesnio veiklos viešinimo“, – pranešime cituojamas L. Čiakas.

Jis žada nepamiršti ir visuomenės švietimo: „įstaigos kraštovaizdžio architektai, ekologai gali patarti gyventojams, kaip tvarkyti savo aplinką, formuoti jų požiūrį į želdynų teikiamą naudą“.

L. Čiakas NŽT vadovavo 2017–2021 metais, iki tol šešerius metus jis vadovavo Valstybės kontrolės 1-ajam audito departamentui, auditavo žemės ūkio ir kaimo plėtros, sveikatos apsaugos, socialinės apsaugos ir darbo, viešojo administravimo sritis.

L. Čiakas dirbo ir su Lietuvos eurointegracijos projektais, vadovavo Žemės ūkio ministerijos Tarptautinio bendradarbiavimo departamentui. Naujasis „Vilniaus miesto parkų“ vadovas yra baigęs Aleksandro Stulginskio universitetą, ekonomikos magistro studijas.

„Vilniaus miesto parkai“ prižiūri ir tvarko 21 sostinės parką ir viešąją erdvę, rūpinasi vertingų gamtos objektų, kraštovaizdžio išsaugojimu, atkūrimu. Taip pat koordinuoja įvairius poilsio, sporto, kultūros renginius, vykstančius parkų teritorijoje. Parkai taip pat organizuoja sodinimo talkas, šviečia visuomenę aplinkosauginiais klausimais.

Įstaigoje dirba skirtingų kvalifikacijų specialistai – kraštovaizdžio architektai, miškininkai, miesto sodininkai. Priežiūrą vykdo aplinkos tvarkytojai. Su jais įstaigoje dirba 50 darbuotojų.

Pastaruoju metu įstaigai vadovavo laikinoji direktorė Dovilė Ivanauskienė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sekmingai

"pritaikys komercijai" naujoje vietoje,senojoje igyta informacija!

Anonimas

o parkai tai tokia vieta kur tie kas turi pinigu gali namus statyt o su paskola iš banko tik gali pasivaiksčiot toi vietoj.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS